Ingrijire speciala cu flori de primavara
Primavara iti daruieste cele mai frumoase flori. Mireasma si culorile lor te incanta si-ti dau o pofta de viata inegalabila. In plus, florile lui Martisor sunt o comoara pentru sanatate. Iata cate beneficii miraculoase iti aduc!
03.03.2014
Timp estimat de citire:
3 minute, 19 secundeAfla cum te pot ajuta florile de primavara sa-ti imbunatatesti sanatatea!
Inca din cele mai indepartate timpuri, florile de primavara au fost apreciate pentru virtutile lor terapeutice. Si astazi, acestea au ramas la fel de pretuite. Baile, maceratele, decocturile si infuziile din flori de primavara au efecte uimitoare asupra intregului organism. Pentru rezulatate eficiente, remediile trebuie aplicate de mai multe ori pe saptamana. Acestea actioneaza rapid si eficient, sunt accesibile si se administreaza usor. Incearca-le si te vei convinge!
Ghioceii redau frumusetea pielii
Te-ai gandit vreodata ca simplul vestitor al primaverii poate fi un remediu eficient pentru pielea pigmentata? Ei bine, petele de pe ten si corp ramase din cauza arsurilor, cosurior si pistruii se estompeaza cu ajutorului unui macerat pe baza de ghiocei. Il prepari din 5-6 buchetele. Speli ghioceii, le rupi tija si ii pui intr-un recipient de sticla. Adaugi zeama de la trei lamai potrivite si apoi inchizi ermetic (evita recipientele din plastic sau din metal, pentru ca, in prezenta sucului de lamaie oxideaza si elibereaza substante nocive). Apoi pui sticla sau borcanul la loc intunecos. Maceratul de ghiocei este gata dupa 15 zile. Inmoi in aceasta solutie o discheta demachianta si tamponezi petele sau pistruii de pe piele, o data pe zi. Repeti procedura pana cand acestea incep sa se estompeze.
Baie relaxanta cu zambile parfumate
Parfumul imbietor al zambilelor si vaporii care se ridica din apa calda de baie au un efect relaxant asupra intregului organism. Poti creste efectul florilor cu ajutorul uleiurilor esentiale de lamaie si mandarina (trei-patru picaturi din fiecare sunt deajuns). Acestea actioneaza sinergetic! In timp ce mireasma zambilelor iti relaxeaza simturile, uleiurile aromate de citrice iti curata pielea si iti redau vitalitatea.
Masca din petale de lalele purifica tenul
Pentru un ten de portelan aplica, de doua ori pe saptamana, o masca din petalele a doua lalele (le toci marunt), o jumatate de lingurita de pudra de rozmarin, o lingura de smantana si o lingurita de apa de trandafiri. Amesteci toate ingredientele intr-un castronel de portelan. Aplici preparatul pe ten, gat si decolteu. Lasi sa actioneze 20 de minute, apoi te speli cu apa calduta. Masca revigoreaza si netezeste pielea (activeaza productia de colagen si elastina), hidrateaza in profunzime tesuturile si previne aparitia cosurilor (petalele de lalea si rozmarinul au efect detoxificant).
Ceaiul de iasomie trateaza astenia
Simptomele asteniei de primavara (oboseala, dureri de cap, ameteala, stari de indispozitie, insomnie) se atenueaza daca, in fiecare seara si dimineata, bei cate o cana cu ceai de iasomie. Mai mult, infuzia are proprietati antitumorale si imperdica proliferarea bacteriilor in organism. Dar asta nu e tot! Aplicata pe ten cu ajutorul unei dischete demachiate, infuzia de iasomie regleaza nivelul de sebum si tonifica pielea.
Narcisa galbena inlatura insomniile
Starile de anxietate, aritmiile si tulburarile de somn dispar ca prin minune cu ajutorul infuziei de narcise galbene. O prepari rapid si usor din 15-20 de petale (atentie, bulbii sunt foarte toxici), la o cana de apa. Si daca ai racit, ceaiul din petale de narcise calmeaza tusea si reduce durerile de gat. Crampele abdominale dispar si ele gratie proprietatilor sale antispastice. Pentru uz extern, cataplasmele de narcise au efect emolient, calmant si dezinfectant.
Siropul de toporasi inlatura infectiile respiratorii
Diferente bruste de temperatura, umiditatea si vantul puternic pot slabi sistemul imunitar. Din aceast motiv esti mai predispus racelilor de sezon. Infectiile respiratorii de origine bacteriana pot fi neutralizate, daca pe langa tratamentul medicamentos de baza, iei ca adjuvant un sirop preparat din toporasi. Prepara-l din timp si pastreaza-l in camara. La realizarea acestuia ai nevoie de 100 g de flori si cinci linguri de miere poliflora. Lasi preparatul la macerat (intr-un reciepient inchis ermetic) timp de zece zile. Trei-patru ligurite pe zi de sirop sunt deajuns ca sa inlaturi simptomele neplacute ale guturaiului.
Elisabeta Cosmescu
Cardigane pentru toate ocaziile: de la casual la elegant
19.08.2024