Inotatorul Paul Georgescu reprezinta Romania in finala Oceanman 2017
Paul Georgescu, cel mai rapid roman la traversarea Canalul Manecii, va concura, sustinut de CATENA, in finala OCEANMAN, singurul Campionat Mondial International de Inot in Ape Libere. Competitia presupune parcurgerea inot a 9,3 km si va avea loc pe 15 octombrie la Benidorm, Spania.
10.10.2017
Timp estimat de citire:
2 minute, 17 secundeSportivul roman a ajuns in finala celebrului concurs, dupa ce a obtinut locul al II-lea la categoria de varsta si locul al VII-lea in clasamentul general in cadrul competitiei desfasurate in Italia, pe Lago D’Orta, etapa cu cea mai lunga distanta de inotat din circuit – 14,5 km.
„Aceasta finala reprezinta un bonus pentru mine. Calificarea am obtinut-o in etapa din Italia, etapa cu cea mai lunga distanta de inotat din circuitul care reuneste atat inotatorii profesionisti, cat si pe cei amatori. Pentru aceasta finala, a trebuit sa schimb programul de pregatire, punand accent pe dezvoltarea vitezei in regim de rezistenta”, a precizat Paul Georgescu. El se declara increzator in puterile proprii si spune ca, desi nu-si cunoaste adversarii, spera sa se mentina in plutonul fruntas pe toata durata cursei.
Profesor si elev, intr-o finala de nivel mondial
Romania va fi reprezentata la Oceanman 2017 atat de Paul Georgescu, cat si de elevul sau, Anton Zamfir, in vasta de 14 ani, care va participa la finala mondiala de Halfoceanman (5.5 km). In etapa din Italia, acesta s-a calificat pe 5 la Juniori.
„Pot sa spun ca imi calca pe urme, cochetand si cu polo – are deja un titlu de vicecampion national cu echipa CSS nr. 1 Bucuresti. Este un inotator deosebit, el simtindu-se mult mai bine in ape deschise, decat in bazin si avand o orientare extraordinara – lucru foarte important in acest gen de competitii”, a afirmat Paul Georgescu.
Ocean’s Seven, urmatoarea provocare
Membru de onoare Catena Racing Team, fost campion la polo si multiplu campion la natatie, Paul Georgescu nu se va opri din drumul sau: „Aceasta este ultima competitie inainte de urmatorul proiect – Ocean’s Seven – care va incepe in august 2018, cu traversarea Canalului Catalina din Statele Unite”. Scopul lui este acela de a intra in elita mondiala a celor cativa inotatori (Stephen Redmond – Irlanda, Anna Carin Nordin – Suedia, Michelle Macy si Darren Miller – SUA, Adam Walker – Marea Britanie, Kimberly Chambers – Noua Zeelanda si Antonio Arguelles – Mexic) care au realizat pana acum Ocean′s Seven, echivalentul Seven Summits al alpinistilor care au reusit sa escaladeze si sa cucereasca cele 7 mari varfuri ale lumii.
Ocean′s Seven inseamna parcurgerea a sapte distante de referinta de tip „open water”, reprezentand cele mai lungi si mai dificile maratoane acvatice: 4 Canale (Canalul Manecii – English Channel, deja „bifat”, Molokai Channel – Hawaii, North Channel – intre Marea Britanie si Irlanda si Catalina Channel – SUA, California) si 3 Stramtori (Cook – Noua Zeelanda, Tsugaru – Japonia, intre Honshu si Hokkaido si Gibraltar, intre Europa si Africa.
Natalia Talmacec
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024