Iuliana Pepene, prezentatoare TV: „Aleg intotdeauna deserturi pe baza de fructe”
Ne incepem diminetile cu ea! Iuliana Pepene, alaturi de Mircea Ivan, prezinta Observatorul Matinal la Antena 1. Iuliana este o femeie frumoasa, pozitiva si ambitioasa, care vrea permanent sa depaseasca orice limite. Una dintre marile ei pasiuni sunt masinile, in special cele cu multi cai putere!
27.05.2019
Timp estimat de citire:
5 minute, 4 secundePentru ca este un melanj frumos intre sensibilitate si curaj, am vrut sa aflam mai multe lucruri despre drumul spre pupitrul Observatorului, pasiunile ei secrete si vitalitatea debordanta, care atrage dupa sine si o porecla: „bomba de energie”.
Care a fost cea mai mare provocare de cand activezi in televiziune?
Televiziunea este un domeniu care te alimenteaza cu provocari, te simti mereu intr-un montagne russe, si asta aveam sa constat pe propria-mi piele, inca din primele zile in redactie. La inceput, una dintre cele mai mari provocari pentru mine a fost sa-mi inving teama de a vorbi in public si in fata unei camere de filmat, dar am rezolvat repede acest aspect.
Cum a fost drumul spre pupitrul Observatorului?
Nu a fost usor. A fost un drum anevoios pe care l-am parcurs cu pasi mici, dar repezi. Am muncit mult, dar fiecare zi de munca a insemnat o alta caramida la temelia carierei de jurnalist.
Daca nu ai fi fost prezentator, ce ti-ar fi placut sa faci?
Cumva mi se pare aproape imposibil sa ma gandesc la faptul ca nu mi-as fi indeplinit dorinta de a fi prezentator de stiri, asta pentru ca sunt o persoana extrem de ambitioasa si nu ma dau batuta pana cand visul meu nu devine realitate. Insa, daca as face un exercitiu de imaginatie si bazandu-ma pe opiniile prietenilor mei, as fi putut sa fac o cariera din actorie.
Care este pasiunea secreta a Iulianei?
Nu cred ca mai este de mult secreta pasiunea mea pentru masini. Iubesc domeniul auto-moto si mi-as dori ca in viitorul apropiat sa realizez o emisiune cu acest profil.
Cum faci fata programului, avand in vedere ca in fiecare dimineata, de luni pana vineri, te vedem la Observatorul orei 06:00?
Imi iubesc atat de tare meseria incat nici macar alarma programata la 3:00 dimineata nu ma supara! Bineinteles, ca un secret, alarma este insotita de textul „Tu poti orice!”. Sunt fericita in fiecare zi si multumita de faptul ca lucrez cu oameni minunati intr-un domeniu exceptional, care ma tine racordata la noutate.
Care crezi ca sunt atuurile tale in tot ce tine de televiziune?
Sunt intr-o continua ascensiune, sunt extrem de energica si imi place sa incerc tot felul de lucruri noi. Imi place sa experimentez tot soiul de sporturi, ador sa calatoresc si uneori pictez.
Cand nu esti la pupitrul stirilor, ce iti place sa faci?
Ador clasele de Zumba unde miscarea este de fapt o forma de dans, de distractie, de voie buna si de antrenament… nu numai al trupului, ci si al mintii si al starii de spirit.
Cum reusesti sa iti mentii silueta? Care sunt secretele tale?
Nu am secrete atunci cand vine vorba de silueta si nu fac multe eforturi pentru a ma mentine in forma. Sunt norocoasa pentru ca alegerile mele sunt dintre cele mai sanatoase si aici cred ca ar trebui sa le multumesc parintilor pentru educatia culinara pe care mi-au oferit-o. Imi plac legumele si intotdeauna desertul se bazeaza pe fructe.
Ce placeri vinovate ai din punct de vedere culinar?
Placeri vinovate invelite in… ciocolata. Imi place ciocolata in toate formele ei si nu ma abtin in a o manca, insa niciodata nu exagerez.
Ce nu ai manca niciodata si de ce?
Sunt o persoana curajoasa si curioasa si imi place sa degust chiar si retete mai putin apetisante, chiar ciudate, din varietatea de bucatarii ale lumii. Balut ar fi unul dintre preparatele pe care nu cred ca as putea sa-l incerc vreodata, este o specialitate din Filipine foarte apreciata care consta in ingerarea unui ou de rata clocit.
Care-i felul tau de mancare preferat?
Supa de pui cu taietei si mult morcov a bunicii va ramane intotdeauna felul meu preferat de mancare, insa imediat pe locul doi vin salatele. Ador salatele si le-as manca la fiecare masa.
Crezi in anumite standarde cand vine vorba de alimentatie?
Echilibrul este cuvantul cheie atunci cand vine vorba de nutritia corecta. Asa cum spunea Hipocrate, „Mancarea noastra ar trebui sa fie medicina noastra si medicina noastra ar trebui sa fie hrana noastra”. O alimentatie sanatoasa inseamna un corp sanatos si, bineinteles, o minte sanatoasa.
Ai avut vreodata complexe legate de aspectul fizic?
Intotdeauna este loc de mai bine si mai sunt lucruri de corectat, insa am invatat sa ma accept pe mine si aceasta acceptare m-a facut, implicit, sa fiu extrem de fericita si de sigura pe mine.
Cum se face ca esti mereu vesela si binedispusa? Ce te motiveaza zi de zi?
Sunt un om extrem de pozitiv si indiferent de situatie tratez totul cu umor si autoironie si condimentez cu putin sarcasm. Ma bazez pe principiul… „Esti capabil mai mult decat esti dispus sa crezi”, sunt optimista, ambitioasa si stiu ca totul trebuie sa iasa asa cum mi-am propus, dar nimic fara stare psihica foarte buna.
In incheiere, un mesaj pentru cititorii Slab sau Gras…
Fiti fericiti si uneori putin egoisti! Acordati-va timp pentru voi, bucurati-va de lucrurile simple care va aduc un zambet pe buze, tratati fiecare pasa proasta cu o doza zdravana de umor si apreciati-va pentru ca, daca voi o veti face, si cei din jurul vostru vor reactiona in consecinta.
Iuliana, pe scurt:
Ideea mea despre fericire este… acceptarea m-a facut sa fiu un om increzator, iertarea m-a facut sa fiu un om puternic, iar toate acestea m-au facut sa fiu un om fericit.
Principalul meu defect este… spiritul justitiar pe care uneori nu pot sa mi-l reprim.
Nu as putea trai fara… momentele mele de singuratate. Probabil suna ciudat, insa timpul petrecut cu mine este unul foarte pretios, asemenea unei terapii la psiholog.
Nu am si mi-as dori sa am… rabdare.
Dimineata perfecta incepe cu… soarele de dupa draperie, mirosul de cafea, zambetul parintilor, reflexia mea in ochii lor plini de bucurie si de mandrie ca am crescut un om… mare.
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020