Lectia de gatit cu Anca Rusu
Printesa Polonic ne invita la masa la palat. Bucatele alese sunt aburinde pe masa, iar printul este tare mandru de aleasa lui. Printesa din povestea noastra este frumoasa Anca Rusu, vedeta Antena 1, iar printul - nimeni altul decat prezentatorul TV Stefan Lungu, logodnicul ei. Va dorim pofta nebuna!
04.04.2013
Timp estimat de citire:
5 minute, 21 secundeSlab sau Gras: Draga printesa Polonic, pana la urma ce crezi, dragostea trece prin stomac?
Anca Rusu: Printul meu crede ca da. Altfel nu imi explic de ce imi spune “te iubesc” de fiecare data cand se ridica de la masa.
Slab sau Gras: Care este mancarea preferata a printului?
Anca Rusu: L-am intrebat pe el si stiti ce mi-a raspuns? A spus ca orice e facut de mainile mele se transforma in mancarea lui preferata. Cum sa nu-i gatesc si cum sa nu-mi fie atat de drag?
Slab sau Gras: Ce parere ai de mancarea raw? Care este stilul alimentar pe care il recomanzi?
Anca Rusu: E foarte important sa mancam fructe si legume proaspete, netratate termic, mancare vie, cum i se mai spune, insa intr-o anumita proportie. In general sunt o persoana echilibrata care prefera calea de mijloc, indiferent de situatie. Tot ceea e dus la extrem, din punctul meu de vedere, ne poate face rau la un moment dat. Alimentatia de tip raw vegan reprezinta pentru mine o alimentatie extrema, insa e posibil sa existe persoane care se simt bine si functioneaza asa. Suntem diferiti, facem alegeri diferite, asa ca nu sunt eu in masura sa recomand un stil alimentar.
Slab sau Gras: Daca printesa gateste, cine spala vasele la Palat?
Anca Rusu: Recunosc ca de cele mai multe ori Printul este cel care face spalã vasele, in semn de multumire si recunostinta pentru bucatele alese pe care i le pregatesc.
Slab sau Gras: Crezi ca putem manca pe saturate si gustos, dar sa ramanem suple? Tu cum reusesti?
Anca Rusu: Mostenirea genetica e cea care ma salveaza. Nu am niciun alt secret. Poate doar faptul ca mananc incet, savurez mancarea in tihna, mestec bine si nu ma grabesc niciodata. E adevarat si faptul ca am o predispozitie catre mancarea sanatoasa, insa asta nu inseamna ca nu ma bucur din cand in cand si de cartofi prajiti sau alte alimente interzise. Ideea e sa nu facem excese. Cred ca aceasta e cheia iar eu sunt dovada vie ca se poate. Si daca nu ma credeti pe mine, il puteti crede pe iubitul meu!
Lasagna lui Popeye
Daca Popeye Marinarul ar fi luat pranzul la Printesa Polonic, cu siguranta l-ar fi batut pana si pe Chuck Norris. De fapt, sa nu exagerez! Cred ca Chuck Norris s-ar fi batut singur, pentru ca nu-i asa, nimeni nu-l bate pe Chuck Norris! Revenind la lasagna noastra, e o binecuvantare! Trebuie sa incercati aceasta reteta. Mie mi-a placut la nebunie si mult mai mult i-a placut Printului meu care adora bancurile cu Chuck Norris si cina preferata a marinarului Popeye.
Iata ingredientele (pentru 6 portii):
– 1,5 kg de spanac proaspat
– un praz verde
– 250 g foi de lasagna
– 100 g branza Cheddar
– 8 oua de prepelita
– 3 fire de sparanghel
– 20 ml ulei de porumb
– sare si piper
Pentru sosul Bechamel:
– 50 g de unt
– 50 g de faina alba de grau
– 750 ml lapte
– o lingura de nucsoara macinata
– o lingura de zeama de lamaie
– sare si piper
Preparati mai intai cu delicatete sosul bechamel. Topiti untul intr-o cratita, adaugati faina treptat, amestecand cu un tel, apoi laptele. Fierbeti totul la foc moderat timp de 10 minute, iar la final condimentati cu nucsoara, zeama de lamaie, sare si piper.
Al doilea pas este piureul de spanac. Spalati bine frunzele si opariti-le pentru 5-7 minute in apa cu sare. Stoarceti spanacul si caliti 1-2 minute prazul taiat rondele in uleiul de porumb. Faceti-i cunostinta spanacului cu aroma inconfundabila a prazului usor calit si pasati-le impreuna cu ajutorul unui blender. Potriviti de sare si piper si treceti cu brio catre pasul urmator.
Intr-un vas termorezistent asezati un strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna si unul de piure de spanac. Continuati operatiunea pana se termina spanacul. Ultimele doua straturi vor fi foi de lasagna si sos bechamel. Innobilati totul cu un strat pufos de branza Cheddar razuita si bagati vasul la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40-50 de minute.
Cu 5 minute inainte de a scoate lasagna din cuptor spargeti deasupra ouale de prepelita si ornati cu sparanghel. Lasati-o sa-si revina inca vreo 10 minute in cuptorul oprit inainte de a o devora.
Se mananca obligatoriu cu prietenii!
Supa-crema de mazare cu menta
O supa hranitoare, gustoasa si sanatoasa e pranzul Printesei Polonic atunci cand timpul nu-i permite sa stea prea mult prin bucatarie. E o reteta atat de simpla incat nu are cum sa dea gres! Suflecati-va manecile si in doar cateva minute masa e gata!
Ingrediente (pentru 6 portii) :
– 1 kilogram de mazare boabe (proaspata sau congelata)
– o mana zdravana de frunze de menta proaspata
– 250 ml smantana pentru gatit
– sare de mare
– piper negru proaspat rasnit
Fierbeti boabele de mazare si pasati-le cu un blender, adaugati apoi frunzele proaspete de menta si smantana. Omogenizati supa cu blenderul si asezonati cu sare si piper. Supa crema de mazare cu menta e gata si o puteti savura si calda si rece alaturi de o felie de paine prajita.
Salata alintata cu linte rosie
E o reteta cu aer italian care pe mine m-a cucerit de la prima farfurie. L-a cucerit si pe print care nu e tocmai fan al bucatariei italiene si m-am gandit ca n-ar fi mare lucru sa va cucereasca si pe voi, printese de la cratita! Iata reteta!
Ingrediente:
– 250g linte rosie fiarta
– 2 linguri de ceapa rosie tocata fin
– cateva frunze de busuioc proaspat, tocate si cateva frunze intregi, pentru decor
– 100g prosciutto crudo, felii subtiri
– 150g mozzarella feliata
– 40 ml otet de vin rosu
– 20 ml ulei extravirgin de masline
– sare de mare
– piper negru proaspat rasnit
Operatiunea e simpla, iar rezultatul e de-a dreptul delicios! Intr-un bol amestecati otetul cu uleiul de masline, o parte din busuiocul tocat, ceapa rosie, boabele fierte de linte si o parte din fasiile subtiri de prosciutto crudo. Adaugati sare si piper dupa gust. Asezati apoi continutul bolului pe un platou. Puneti de jur imprejur felii de mozzarella, ornati salata cu feliile de prosciutto ramase si busuioc. Savurati-o in tihna ca fel principal! E consistenta si foarte rafinata!
Vanessa Stefan
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024