Lectia de gatit cu Ioana Ginghina
De Craciun si Revelion am mancat si noi ca toti oamenii: sarmale, cozonac, fripturi si piftie. Acum e cazul sa gustam mancaruri mai fine, light, care sa aiba grija de silueta noastra. Maestru de ceremonii? Frumoasa vedeta Acasa TV, Ioana Ginghina!
01.03.2013
Timp estimat de citire:
1 minut, 57 secundeSlab sau Gras: Ioana, stiu ca esti pasionata de mancarea sanatoasa. Cum faci tu detox dupa Sarbatori?
Ioana Ginghina: Dupa sarbatori nu fac detox pentru ca am tinut postul Craciunului, deci am trecut printr-o detoxifiere de iarna. Fac cam o detoxifiere pe fiecare anotimp. Dupa sarbatori am grija sa mananc mai light, multe salate, ciorbe, fructe si legume.
Slab sau Gras: Care este mancarea ce iti iese cel mai bine si este apreciata de sotul tau, Alexandru, si micuta Ruxandra?
Ioana Ginghina: Alexandru imi apreciaza mult fripturile pe care le fac la cuptor, dar si mancarurile gatite cu carne tocata. Sunt preferatele lui. Ruxandrei ii plac mult pastele la cuptor cu branza.
Slab sau Gras: Care sunt, in opinia ta, alimentele de care trebuie sa ne ferim?
Ioana Ginghina: Alimentele de care trebuie sa ne ferim sunt dulciurile si semipreparatele, mezelurile. In rest cred ca trebuie sa existe un echilibru si o diversitate in alimentatie.
Ioana Ginghina, adepta curentului raw vegan
Tort de ciocolata raw vegan
Ingrediente:
– 200 g caju inmuiat in apa minim o ora
– 80 g cacao raw
– 75 g miere
– 300 ml apa
– Pentru ornat: fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca in blender pana la omogenizare. Compozitia rezultata se pune intr-un inel culinar si se lasa la congelator timp de o ora, sau pana la o intarire partiala. Se orneaza cu fulgi de nuca de cocos.
Shake proteic cu banana raw vegan
Ingrediente:
– o banana
– 30 g miere
– o lingurita de polen crud
– 30 g caju inmuiat in prealabil minim o ora
– 200 ml apa
Toate ingredientele de mai sus se proceseaza in blender pana la omogenizare. Nectarul rezultat este minunat, are un gust deosebit si este foarte sanatos!
Bomboane sanatoase
Ingrediente:
– 500 g curmale uscate inmuiate peste noapte in apa
– 100 g fulgi de nuca de cocos
– Pentru ornat: fulgi de nuca de cocos, cacao sau seminte de susan
Toate ingredientele se proceseaza la blender pana la omogenizare. Se „tavalesc” dupa dorinta in cocos, cacao sau seminte de susan. Sunt absolut delicioase!
Vanessa Stefan
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024