Lectia de gatit cu Laura Cosoi
Nu este doar frumoasa, ci si gospodina! Nu e pasionata doar de moda si actorie, ci si de gatit! Laura Cosoi ne invita in aceasta editie in bucataria ei si ne invata cum sa pregatim 3 preparate absolut delicioase! Toate aceste retete si multe alele gasiti pe blogul vedetei, www.lauracosoi.ro
21.05.2013
Timp estimat de citire:
3 minute, 26 secundePiept de pui la cuptor si sos de iaurt cu menta si usturoi
Impreuna cu prietena mea Nadia, am mai gatit ceva foarte bun. Piept de pui la cuptor cu cartofi, rozmarin si sos de iaurt cu menta si usturoi. Suna complicat? Nu este!
Iata de ce ai nevoie:
• Piept de pui (daca se poate de la tara ar fi perfect)
• Cartofi
• 2-3 crengute de rozmarin
• 6-7 frunze de menta
• 4 linguri ulei de masline
• Piper
• Iaurt
• Usturoi
Se taie pieptul de pui si se asaza in tava, iar langa se pun cartofii fierti. Peste, adaugi rozmarinul, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, piperul si uleiul de masline. Se lasa la cuptor pana se patrunde pieptul de pui si pana se rumeneste la suprafata.
Pentru sos, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si menta. Se face foarte usor!
Sper sa iti placa reteta si astept pareri dupa ce o incerci!
Ton cu crusta de susan pe pat de salata
Ai nevoie de:
• Ton proaspat
• Susan
• Busuioc
• Chili
• Parmezan
• Salata frisse si romana
• Pulpa de grapefruit
• Cateva nuci si alune de padure
• Rosii cherry
• Fenel
Tonul se unge cu ulei de masline, apoi se trece prin mixul de susan, busuioc si chili ca sa prinda o crusta. Intr-un bol, se prepara salata din cele doua tipuri, frisse si romana, pulpa de grapefruit, rosiile cherry si fenelul. Se adauga o mana de nuci si alune de padure si, daca aveti la indemana, putin sos pesto. Intr-o tigaie bine incinsa, cu putin ulei de maline, se pune pestele la rumenit, nu mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.
La final, liber la imaginatie! Aranjati preparatul asa cum va doriti! Pofta buna!
Tort de mere
Am gatit tort de mere impreuna cu prietena mea, Nadia. Reteta ii apartine si, trebuie sa recunosc, a iesit delicios. Nici prea dulce, nici prea consistent, tortul m-a impresionat din prima clipa. Pentru ca stiu ca si tie iti plac deserturile „indraznete”, iata ce a iesit. Daca incerci reteta, te astept cu pareri. Chiar sunt curioasa cum o sa-ti iasa. Pofta buna si inspiratie maxima la ornat!
Ingrediente:
• 6 oua
• 6 linguri de faina
• 6 linguri de zahar
• coaja de lamaie
• 2 pliculete de praf de copt
• 2 pliculete de zahar vanilat
• 1 fiola esenta de rom
• 5-6 mere
• 5-6 lingurite dulceata de visine
• Miez de nuca
• Smantana pentru frisca
• 1/2 pahar de lapte
• 1/2 pahar de ulei
Merele se curata si se scot cotoarele. In cratita in care faci tortul pui 150 g zahar pe care il caramelizezi si tapetezi peretii vasului cu el. Pui merele curatate si le umpli cu dulceata de visine (sau ce dulceata iti place). Pandispanul il faci din cate oua preferi (in functie de dimensiunea cratitei). Important este ca numarul de oua sa fie acelasi cu numarul de linguri de zahar si numarul de linguri de faina.
Cratita mea fiind destul de mare, pun 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja de lamaie, 2 pliculete de praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilat. Pui pandispanul peste mere, lasand o gaurica mica pentru ca aburul de la mere sa poata iesi.
Il dai la cuptor si il lasi aproximativ 40 de minute, insa ca sa-ti dai seama daca blatul s-a copt, cel mai bine este sa-l verifici la mijloc cand s-a rumenit. Il lasi sa se raceasca si apoi il insiropezi cu un sirop de rom (apa + zahar + o fiola de esenta rom). Il rastorni pe un platou, il lasi sa se raceasca si apoi il ornezi cu multa frisca naturala.
Vanessa Stefan
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024