Linte cu legume
Pentru un pranz echilibrat si satios, lintea cu legume este alegerea perfecta. Lintea este una dintre vegetalele cu un continut ridicat de proteine si care poate ajuta la scaderea nivelului colesterolului din organism.
13.07.2018


Timp estimat de citire:
1 minut, 12 secundeIngrediente
- 300 grame linte
- 150 grame ciuperci
- 100 grame morcov
- 50 grame de radacina de telina
- Ulei de masline
- Dafin
- Cimbru
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Legumele se spala sub un jet de apa rece si se curata de coaja.
Intr-un vas se pun la fiert lintea impreuna cu putin cimbru si o foaie de dafin. Atunci cand apa da in clocot se lasa focul la o putere mai mica si timp de 10 minute se amesteca din cand in cand.
Timp de 3-4 minute se calesc intr-o tigaie ceapa, telina (taiata cubulete) si morcovul cu putin ulei de masline.
Se adauga un praf de sare si piper peste ciupercile care se feliaza si se gatesc pana ce devin moi.
La final se asaza lintea in farfuri iar peste ea se pun ciupercile impreuna cu legumele.
Beneficii
Lintea este o sursa buna de antioxidanti, minerale, fibre si vitamine. Antioxidantii din linte ajuta la intarirea sistemului imunitar. Consumul regulat de linte ajuta la pierderea in greutate datorita continutului ridicat de proteine, fibre si vitamine.
Ciupercile contin o serie de substante necesare organismului, fiind bogate in fibre, vitamine si minerale (vitamina B1, B2, B3, B6, potasiu, magneziu, cupru, fier, fosfor si seleniu). Fibrele din ciuperci pot avea au un rol important in reglarea sistemului digestiv.
Marius Vasilescu

Beneficiile consumului de stevie, rețete sănătoase cu stevie
08.04.2025