Masajul anticelulitic – ferm si direct
Am auzit de nenumărate ori diverse informații despre masajul anticelulitic. Poate că a devenit deja o banalitate sau poate că auzim atât de multe lucruri tocmai datorită faptului că masajul anticelulitic rămâne una dintre cele mai sigure, eficiente și rapide forme de eliminare a aspectului inestetic de coajă de portocală.
14.10.2009
Timp estimat de citire:
2 minute, 33 secundeSlab sau Gras a stat de vorbă cu Beatrice Florea, specialist în tehnici de întreținere corporală la Desiree Beauty Center, care ne-a vorbit despre masajul anticelulitic și ne-a împărtășit câteva secrete legate de această tehnică-minune de masaj. Masajul anticelulitic este diferit ca mișcări și senzații produse față de oricare alt tip de masaj (spre exemplu, cel de relaxare ori reflexoterapie). Mișcările sunt mult mai ferme și mai rapide, iar dacă, pentru un masaj de relaxare de exemplu, ședința poate dura până la 90 de minute, pentru ședința de masaj anticelulitic, timpul recomandat este de maximum 50 de minute.
Celulita invizibilă
Terapeuta ne-a explicat că celulita poate fi asemănată cu o glandă care se dezvoltă dacă masajul este oprit brusc, iar ea nu poate fi eliminată definitiv. Chiar dacă celulita are tendința să reapară constant, poate fi totuși stopată cu ajutorul unui program regulat de masaj anticelulitic – ședințe la interval de 2-3 zile, apoi de întreținere, cel puțin o ședință pe săptămână. Celulita poate deveni invizibila dacă programul de masaj este completat de un regim alimentar sănătos și de sport. Chiar fără efort suplimentar sau dietă, efectele masajului anticelulitic de observă după 2-3 ședințe efectuate la un interval de 2-3 zile.
Creme folosite pentru masajul anticelulitic
Există o gamă larga de produse recomandate masajului anticelulitic, iar cele pe baza de cafea și ceai verde sunt preferatele specialiștilor. Cremele, gelurile si uleiurile, în combinație cu mișcările energice ale masajului – frământări și tapotamente (bătăi ușoare) duc la drenajul limfatic, și anume la lucrarea în strat profund a celulitei. Cafeaua este deja binecunoscută pentru acțiunea sa în procesul de slăbire, la fel și ceaiul verde, ambele având ca urmare și detoxifierea zonelor pe care sunt aplicate. În general, cremele sau gelurile se combină cu uleiuri speciale, pentru o acoperire mai exactă și pentru a facilita alunecarea palmelor pe zonele afectate de „coaja de portocală”. Cremele cu efect termo-activ sunt o altă alegere pentru masajul anticelulitic – ele acționează în profunzime, însă nu sunt recomandate persoanelor cu vasodilatație sangvină (cuperoză), gravidelor ori persoanelor cu pielea sensibilă.
Miere naturală, acțiune directă
Beatrice Florea ne spune că masajul anticelulitic pe bază de miere naturală este unul dintre preferatele sale – mierea zaharisită are dublu rol, de gomaj și acțiune directă asupra celulitei. Beatrice folosește mierea fără a o combina cu alte creme “Se poate folosi puțin ulei pentru a intinde mierea mai ușor”. Masajul anticelulitic cu miere este recomandat persoanelor care sunt familiarizate cu acest tip de masaj puternic. Secrete naturale, anticelulita!
Celulita? 3 exerciții cardio de ajutor în lupta cu celulita
24.04.2024