09.09.2020
Timp estimat de citire:
3 minute, 5 secundeOricând vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu o masă delicioasă, ușoară și în același timp sofisticată, apelează cu încredere la preparatele cu avocado. Sunt atât de multe și variate, încât poți crea un meniu complet. Și asta fără riscul de a plictisi. Dimpotrivă, vei reuși să declanșezi un adevărat val de aprecieri și laude din partea mesenilor.
Cu o consistență cremoasă și delicată, nici dulce, nici acrișor și cu o aromă discretă, avocado este unul dintre cele mai versatile ingrediente pe care le poți avea la dispoziție în bucătărie. Poate fi preparat în sute de feluri și numai imaginația poate limita aria lui de aplicare în diverse mâncăruri. Îl găsești protagonist în rețetele pe care ți le propunem în continuare, care pot alcătui cu succes meniul unei mese într-o zi importantă din viața familiei tale.
Aperitiv: Verrine cu avocado, crabi și grepfrut roz
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 bucăți mai mari de avocado
- 2 bucăți medii de grepfrut roz
- 150 g de carne de crab
- 2 roșii proaspete
- 1 un vârf de cuțit de pudră Cayenne
- câteva frunze de rucola
Mod de preparare:
- Mixează bine miezul de avocado cu pudra Cayenne și un pic de suc de grepfrut, astfel încât să rezulte o pastă fină.
- Taie roșiile cubulețe.
- Așază, în pahare, un strat de pastă de avocado, un strat de carne mărunțită de crab, un strat de roșii, încă un strat de avocado, iar deasupra sferturi de felii de grepfrut roz decojit.
- Decorează cu frunze de rucola.
Fel principal: Avocado cu somon afumat și icre de somon
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 bucăți mai mari de avocado
- 4 felii de somon afumat
- 1 borcănel de icre de somon
- 3 linguri de smântână light cu 5% grăsime
- sucul de la o jumătate de lămâie
- 4 roșii cherry
- mărar proaspăt tocat
- piper, de preferat în râșniță
Mod de preparare:
- Într-un castron, bate bine smântâna, apoi adaugă sucul de lămâie, mărarul și puțin piper, după gust.
- Mărunțește jumătate din cantitatea de somon.
- Taie bucățile de avocado în două, îndepărtează sâmburele și scoate miezul cu o lingură, încercând să nu deteriorezi coaja.
- Încorporează în crema de smântănă, somonul, 2 linguri de icre și miezul de avocado tăiat cubulețe și umple cu această compoziție cojile de avocado.
- Taie în fâșii subțiri celelalte 2 felii de somon și așază-le deasupra umpluturii.
- Decorează cu roșii cherry tăiate în patru, icrele de somon rămase și mărar tocat.
Desert: Cremă de ciocolată cu avocado
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 2 bucăți mai mari de avocado
- 6 linguri de curmale, fără sâmburi
- 3-4 linguri de miere sau sirop de agave
- ½ linguriță pudră de vanilie sau scorțișoară, în funcție de preferințe
- 6 linguri rase de cacao sau pudră de roșcove
- 3-6 linguri de lapte de migdale
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
-
- Scoate miezul din avocado și mixează-l bine împreună cu bucățile de curmale, pudra de cacao/roșcove, vanilia/scorțișoara, mierea și 3 linguri de lapte de migdale.
- În cazul în care crezi că mai e nevoie, poți să mai adaugi alte 2-3 linguri de lapte de migdale și să mixezi până când obții o pastă fini și cremoasă.
- Toarnă crema în cupe și decorează cu fulgi de migdale
- Se servește rece sau la temperatura camerei, cu fructe, cu biscuiți sau pișcoturi.
Rețete de ciorbe pentru scăderea colesterolului
13.11.2024