Meniul special Slab sau Gras de la Horia Virlan
Horia Virlan, maestrul de la „Cireasa de pe tort” Prima TV, este deja o celebritate. Pe langa talentul la gatit, Horia are si o personalitate placuta, un stil acid, dar haios de a comenta ispravile culinare ale vedetelor si niste glume savuroase. Si pentru ca am vrut sa va facem o surpriza, l-am rugat sa compuna un meniul special pentru cititorii Slab sau Gras. Iata ce bucate speciale va recomanda Horia, cu tot cu secretele de preparare!
20.02.2012
Timp estimat de citire:
2 minute, 9 secundeSalata de cruditati din gulii, morcov, tije de telina si mere verzi, cu sos de iaurt gras
Ingrediente pentru 4 persoane:
– o gulie rasa
– un morcov mare ras
– 3 tije subtiri de telina taiate feliute
– un mar ras
– un pahar de maioneza, preparata dintr-un ou
– un pahar de iaurt gras 4% grasime
– 1/2 lingurita de sare
– un varf de cutit de piper alb macinat
Mod de preparare:
Amestecati maioneza cu iaurtul si condimentele, apoi impartiti amestecul in patru si omogenizati fiecare tip de legume-fructe rase cu acesta. Asezati in pahare mari cate un strat de telina, apoi gulii, apoi morcovi,iar la sfarsit mere. Serviti ornand cu frunzulite de marar.
Rulouri din pastrav afumat in coaja de brad, umplute cu creveti picanti
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 4 fileuri de pastrav afumat, cu oasele inlaturate
– 12 creveti mari prefierti
– 120 g de crema de branza
– 8-10 picaturi de sos Tabasco rosu
– 25 ml coniac
– ¼ lingurita de coaja de lamaie rasa
– 1/4 lingurita de marar tocat
– un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Scurgeti crevetii de apa, apoi amestecati crema de branza cu restul ingredientelor, exceptand fileurile de peste. Adaugati crevetii sosului de branza si apoi impartiti amestecul in patru portii. Asezati fiecare portie pe cate un file de peste si rulati, prinzand ruloul cu scobitori de cocktail.
Desert cu fructe si frisca no-sugar
Ingrediente pentru 4 persoane:
– frisca naturala, lichida, 35-50% grasime 120 g
– portocale 4 buc.
– grapefruit rosu 2 buc.
– kiwi 4 buc.
– mango 1 buc.
– mere rosii 2 buc.
– capsune 8 buc.
-zeama de la un lime
Mod de preparare:
Spalati si curatati toate fructele, lasati-le sa se scurga. Bateti frisca cu mixerul sau cu telul (dar foarte energic), fara sa adaugati zahar sau zaharina, apoi puneti-o in frigider. Curatati portocalele de coaja si desfaceti segmentele acestora. Acelasi lucru veti face si cu grapefruit-urile rosii. Curatati kiwi si taiati-le in 4, apoi eliminati mijlocul mai tare si taiati-le felii. Scoateti samburele mango-ului si taiati-l felii subtiri. Eliminati cotorul merelor si taiati-le cuburi de 1.5-2 cm. Taiati capsunele in doua. Stropiti toate fructele cu zeama de lime, asezati fructele estetic in cupe si ornati-le cu frisca.
Diana Sorescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024