Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase
Nu este prima și nici ultima dată când auzi că prima masă a zilei este cea mai importantă. Dovezile sunt multiple și nu vom insista acum asupra lor. Ceea ce vom face, în schimb, este să-ți propunem s-o transformi într-un moment de deplin răsfăț culinar, prin introducerea în meniul de dimineață a unui fruct exotic, cu gust subtil și untos. Evident, vorbim de avocado, etichetat fără exagerare drept „superaliment”.
22.08.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 55 secundeDeși poate fi mâncat fără niciun fel de problemă la orice oră din zi, avocado face toți banii mai ales atunci când este consumat la micul dejun. Bogat în vitamine, minerale, fibre și grăsimi sănătoase, fructul de avocado îți face plinul de substanțe hrănitoare, asigurându-ți un start perfect pentru o zi reușită, în care să nu-ți lipsească energia. Iar faptul că poate fi integrat cu ușurință în preparatele tale preferate îi oferă un avantaj de neegalat.
Încearcă rețetele de mai jos cu avocado și convinge-te de acest lucru.
Toast cu avocado
Ingrediente pentru această rețetă
- 2 felii de pâine multicereale;
- 1 avocado de mărime medie, bine copt;
- 1 lime;
- fulgi de ardei roșu iute;
- 6 roșii cherry;
- ulei de măsline extravirgin;
- sare de mare neiodata;
- piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Prăjește feliile de pâine. Taie avocado în jumătate, scoate cu ajutorul unei linguri miezul, zdrobește-l apoi cu o furculiță și unge-l cu generozitate pe fiecare felie de pâine. Stoarce apoi sucul de la câte o jumătate de lime pe fiecare felie. Taie în două roșiile și pune-le peste pasta de avocado. Presară deasupra fulgii de ardei roșu, sare și piper după gust, după care lasă să treacă o ploaie măruntă de ulei de măsline peste preparat. Se servește cu un zâmbet.
Omletă cu avocado, roșii și brânză
Ingrediente pentru această rețetă
- 2 ouă;
- 1 lingură de iaurt natur;
- 1 avocado de mărime medie, bine copt;
- 1 roșie;
- brânză Cheddar;
- 1 lingură de ulei vegetal;
- sare de mare;
- piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Bate bine ouăle împreună cu iaurtul până când se omogenizează. Taie roșia în cubulețe, la fel și miezul de avocado și adaugă-le în compoziție. Nu uita să condimentezi, cu sare și piper, după gust. Pune apoi tigaia pe foc cu lingură de ulei și, după ce lași să se încingă puțin, toarnă compoziția omletei. Acoperă tigaia cu capac, iar când este aproape gata, presară cu generozitate brânza dată pe răzătoare.
Burrito cu avocado
Ingrediente pentru această rețetă
- 2 ouă;
- 2 linguri de brânză de vaci proaspătă;
- 2 lipii mici;
- 1 avocado de mărime medie, bine copt;
- brânză Emmentaler;
- salată verde;
- sare de mare;
- piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Bate ouăle, potrivește de sare și piper, rade puțin Emmentaler, apoi toarnă compoziția într-o tigaie încinsă și gătește-o ca pe scrob. Ulterior, curăță avocado și zdrobește miezul cu ajutorul unei furculițe, adăugând un praf de sare. Încălzește cele 2 lipii până când acestea se înmoaie, așază apoi în fiecare dintre ele, în straturi, ouăle, pasta de avocado, salată verde și brânză de vaci. Rulează lipia cât mai strâns și savurează pe îndelete burritoul rezultat.
Poftă bună!
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024