Mic dejun – ouă umplute cu avocado
Știm cu toții ca micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. O alimentație potrivită este recomandată atunci când vrei sa începi ziua plin de energie. Și cum există momente când suntem în pană de idei cu privire la ce să preparăm sau pur și simplu nu avem timp pentru ceva mai complex, am pregătit pentru tine o rețetă numai bună. Este ușor de realizat, plină de vitamine și minerale și este gata într-un timp foarte scurt.
01.03.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 39 secundeIngrediente
- 2 ouă
- 1 avocado
- lămâie
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se fierb ouălele într-un vas aproximativ 10 minute, apoi se lasă în apă rece.
După ce s-au răcit, se decojesc și se taie pe jumătate pentru a scoate gălbenușul.
Se taie avocado, se îndepărtează sâmburele, iar pulpa este pusă într-un vas împreună cu gălbenușul de la ouă. Se amestecă bine până când devine o pastă, asezonând cu sare, piper și zeamă de lămâie.
La final se umplu ouăle cu pasta de avocado.
Beneficii
Avocado conține 73% apă, 15% grăsimi, 8,5 g fibre și 2% proteine, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, acizi grași Omega-3. Fructul conține mai multă fibră naturală decât oricare altul, fiind benefic pentru digestie. Consumul regulat de avocado ajută la creșterea nivelului colesterolului bun din organism și la reducerea nivelului celui rău. Întărește sistemul imunitar și menține sănătatea sistemului nervos.
Oul este un aliment hrănitor, care nu îngrașă. Este indicat în diete pentru că asigură o cantitate scăzută de albumine și conține foarte puține glucide. Consumat dimineață, oul ajută la reducerea indicelui de masă corporală. Ouălele sunt bogate în nutrienți importanți organismului (magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, vitaminele A, B1, B2, B5, E). Totodată, ouălele sunt bogate în antioxidanți (seleniu) care ajută la reducerea inflamației din organism.
Mic dejun pentru copii: 5 rețete care să le ofere energie
17.04.2024