Midii Saganaki
Daca ai fost in Grecia, este imposibil sa nu fi mancat midii Saganaki sau, mai pe romaneste, scoici cu branza si rosii la cuptor. Chiar daca suna pretentios, aceasta reteta este foarte usor de preparat, cel putin atat timp cat folositi scoici curatate si prefierte.
04.03.2019
Timp estimat de citire:
0 minute, 55 secundeCa ingrediente aveti nevoie de scoi/midii, branza feta, rosii, ceapa, ierburi aromate, putin zahar, sare, piper si, evident, ulei de masline.
Pentru a reduce timpul de preparare recomandam preincalzirea cuptorului. Si daca va grabiti si mai tare, in loc de rosii proaspete, puteti folosi rosii decojite la conserva. In cazul in care scoicile sunt congelate, dupa decongelare recomandam sa le clatiti cu putina apa rece si apoi sa le lasati sa se scurga. Mare atentie! Fiind vorba despre o reteta la cuptor, trebuie sa folositi neaparat vase ceramice corespunzatoare.
Langa midiile Saganaki merg de minune o salata si un pahar de vin alb. Dar pentru o digestie buna este bine sa aveti in casa o cutie de Efi-Digest, supliment alimentar natural, pe care il puteti comanda accesand link-ul de mai jos: https://www.catena.ro/vitamine-minerale-si-suplimente/tulburari-digestive/naturalis-efi-digest-20-comprimate-filmate.
Zucchini cu ton
01.03.2021