Multe vedete de peste ocean consumă acest aliment zilnic. Are numeroase beneficii și este și gustos. Tu l-ai consuma?
În general anumite obiceiuri ale vedetelor de la Hollywood devin trenduri. Staruri precum Kylie Jenner, Salma Hayek, Halle Berry, Kendall Jenner și mulți alții consumă zilnic un preparat pe care multă lume nu l-a luat în considerare când vine vorba de un stil de viață sănătos. Iată despre ce este vorba și ce susțin experții despre consumul regulat al acestuia.
31.08.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 44 secundeSupa de oase – mit sau bombă de nutrienți?!
Supa de oase a devenit populară și la noi și am început să o găsim într-o formă concentrată ce trebuie diluată chiar pe rafturile supermarketurilor. Supa de oase datează din timpuri preistorice, când vânătorii-culegători transformau părți de animale, altfel necomestibile, cum ar fi oase și articulații, într-o supă pe care o puteau consuma.
Conform studiilor făcute până la acest moment se spune că supa de oase are numeroase beneficii, cum ar fi că stimulează sinteza colagenului, sprijină o digestie sănătoasă, ajută la menținerea sistemului imunitar, îmbunătățește flexibilitatea articulațiilor și sprijină un somn sănătos. Prin prisma faptului că această supă de oase poate fi un factor stimulant al sintezei colagenului în organism a devenit populară ca fiind o unealtă ce ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.
S-a demonstrat că, dacă consumi zilnic 300 ml de supă de oase, vor crește nivelurile plasmatice ale precursorilor aminoacizilor glicină și prolină care sunt necesari pentru a forma colagen. În studiile clinice, colagenul, luat ca supliment, a reușit să îmbunătățească hidratarea, elasticitatea și aspectul ridurilor.
Colagenul a crescut, de asemenea, densitatea minerală osoasă la femeile aflate în postmenopauză și, atunci când este combinat cu antrenamentul de rezistență, a îmbunătățit masa musculară slabă și a crescut pierderea de grăsime, conform bbcgoodfoond.com. De asemenea, studiile sugerează că acel colagen derivat din cartilajul de pui este eficient în ameliorarea durerii, rigidității și funcției articulațiilor la pacienții cu osteoartrită.
Cum faci supă de oase acasă dacă nu vrei să o cumperi din comerț
Avem pe piață mai multe alternative de supă de oase într-o formă concentrată ce trebuie diluată în apă. Dacă nu vrei să o cumperi, ci să o faci chiar la tine acasă, nu este deloc complicat. Gospodinele folosesc adesea această supă de oase ca bază pentru ciorbe și alte preparate.
În general este recomandat să pui ingredientele într-o oală cu presiune pentru a putea fi gătită mai ușor. Pentru a obține o supă de oase delicioasă este recomandat să folosește aceste părți ale animalelor: articulații, picioare, oasele măduvei. Dacă nu ești sigur de ce ai nevoie, cere-i măcelarul cele mai bune oase pentru supă și apoi cere-i să le taie în jumătate pentru tine. Adaugă alături de oase morcovi, ceapă, țelină, usturoi, foi de dafin. O variantă ar fi să dai cu totul într-un clocot pentru a scoate toxinele din carne apoi scurgi toate ingredientele și le bagi la cuptor pentru 15 minute. Acest lucru va da savoare supei tale de oase. Apoi le pui înapoi în oala cu presiune, adaugi apă cât cuprinde și lași totul să formeze supa de oase.
Rețete de ciorbe pentru scăderea colesterolului
13.11.2024