Musaca cu cartofi si ovaz
Aceasta reteta este gustoasa si bogata in fibre cu o valoare nutritiva ridicata. Ovazul e bogat in fibre, vitaminele A, E, D si B si are numeroase beneficii pentru organism.
31.08.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 19 secundeIngrediente
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 50 grame unt
- 1 catel de usturoi
- 100 grame cascaval
- 100 grame fulgi de ovaz
- Patrunjel verde (o legatura)
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Intr-o tigaie se pune putin unt la incins. In paralel se pun fulgii de ovaz intr-o tava si se lasa la cuptor pret de 10 minute.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si apoi se adauga in tigaie la calit. Ulterior se scot din tigaie si pun intr-un bol impreuna cu fulgii de ovaz, cascavalul ras si patrunjelul tocat marunt si se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust.
Carfotii se spala si se fierb in coaja. Cand sunt aproape fierti se curata si se taie rondele. Se ia o tava si se unge cu unt, peste care se adauga primul strat de cartofi taiati rondele. Peste acesta se adauga un strat de fulgi de ovaz cu cascaval, apoi iar un strat de rondele de cartofi.
Se asaza tava la cuptor pret de 30 de minute pana cand cartofii se rumenesc.
Se serveste calda
Beneficii
Ovazul contine o cantitate mare de fibre, proteine, vitamine si minerale necesare organismului. Este o sursa excelenta de vitaminele A, E, D si grupul de vitamine B. Consumul de ovaz ajuta la reducerea nivelului de colesterol, intareste sistemul imunitar si regleaza nivelul tensiunii arteriale. Fibrele din ovaz absorb apa, astfel incat vei fi satul si vei manca mai putin. De asemenea, fibrele ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024