Nutritie sanatoasa

Articole alese pentru tine

Ce alimente conțin iod? Alimente bogate în iod
Ce alimente conțin iod? Alimente bogate în iod
Ce este histamina? Alimente bogate în histamină
Ce este histamina? Alimente bogate în histamină
Alimente bogate în siliciu. Surse naturale de siliciu
Alimente bogate în siliciu. Surse naturale de siliciu

Siliciul este un microelement important pentru menținerea sănătății organismului, cu rol în formarea și susținerea țesutului conjunctiv, precum și în ..

Alimente bogate în seleniu
Alimente bogate în seleniu

Seleniul este un mineral prezent în mod natural în multe alimente. Pe lângă nucile braziliene, considerate a fi printre cele mai importante alimente b..

Alimente bogate în zinc. Surse naturale de zinc
Alimente bogate în zinc. Surse naturale de zinc

Zincul este un mineral esențial care joacă un rol esențial în menținerea sănătății generale. Acesta este implicat în numeroase funcții corporale, de l..

Legumele cele mai nutritive
Top 10 cele mai nutritive legume, pe care ar trebui să le consumăm cu prioritate

Știm cu toții că legumele sunt benefice pentru sănătate. Ele însă nu sunt egale din punct de vedere nutritiv. Deși toate sunt surse bune de fibre – pe..

hummus, delcios pe o farfurie
Beneficiile consumului de hummus. Rețete, calorii, valori nutriționale

Hummus-ul, pasta tartinabilă cremoasă și aromată preparată din năut, a devenit o alegere populară atât pentru cei preocupați de sănătate, cât și pentr..

Lista alimentelor sănătoase, dar care îngrașă
Lista alimentelor sănătoase, dar care îngrașă

O stare bună de sănătate începe cu o alimentație echilibrată și cu menținerea unei greutăți optime. Deși conștiențizezi importanța acestei reguli și e..

Fructe cu indice glicemic scăzut – listă și beneficii
Fructe cu indice glicemic scăzut – listă și beneficii

Indicele glicemic (IG) este un instrument valoros pentru înțelegerea modului în care diferite alimente afectează nivelul zahărului din sânge. Alimente..

Nitriții – ce sunt și cum pot deveni periculoși
Nitriții – ce sunt și cum pot deveni periculoși

În ultima vreme se vorbește frecvent despre nitriți. Nitriții (NO2) apar în mod natural în organism și în unele alimente. De asemenea, pot fi adăugați..