O masă delicioasă, rapidă și sănătoasă: Spaghete cu sos cremos de spanac și lămâie
Când ești în pană de idei și nu mai știi ce să gătești, gândul ți se îndreaptă adesea către paste. Pentru că se gătesc rapid și pot fi consumate în fel și fel de moduri, care însă nu sunt tocmai o bucurie pentru siluetă. Tocmai de aceea, te invităm să descoperi această rețetă simplă și plină de savoare de spaghete. Pe lângă faptul că te poate scoate onorabil din impasul culinar, te ajută să rămâi în coordonatele unei alimentații sănătoase.
20.02.2024
Timp estimat de citire:
3 minute, 24 secundePentru că știm cât de greu e să găsești o soluție rapidă pentru o masă delicioasă și sănătoasă, ne-am gândit să-ți supunem atenției o rețetă de spaghete din grâu integral foarte simplu de preparat. Aceasta îmbină savoarea bogată a sosului cremos de spanac cu accentele răcoritoare ale lămâii, creând o savoare inegalabilă. Pregătește-te să-ți cucerești papilele gustative și să te bucuri de o masă echilibrată și plină de substanțe nutritive în timp record. Va fi gata în doar 20 de minte!
De ce să folosești spaghete din grâu integral?
Cerealele integrale și derivatele lor au o multitudine de beneficii pentru sănătate. Acestea sunt pline de vitamine, minerale, proteine, fibre și antioxidanți. Fibrele din cerealele integrale sunt solubile, ceea ce poate contribui la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, reducând riscul de boli de inimă. Cerealele integrale pot ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației. Dacă gustul pastelor din grâu integral nu-ți este pe plac, poți înlocui o parte din acestea cu spaghete obișnuite, din grâu dur.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 200 g de spaghete din grâu integral
- 200 g de frunze de spanac proaspăt
- 50 g de frunze de busuioc proaspăt
- 7 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 lingurițe de coajă de lămâie rasă
- 1 lingură de suc de lămâie
- 2 căței de usturoi medii, curățați de coajă
- ½ de linguriță de sare de mare
- ¼ de cană de brânză Parmigiano-Reggiano rasă
- ¼ de cană de nuci tocate, prăjite
- ⅛ de linguriță de piper măcinat
Mod de preparare:
Pasul 1
Într-o oală încăpătoare, pune la fiert apa, la foc mare. În momentul în care apa dă în clocot, pune un praf de sare și adăugă spaghetele. Gătește-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La final, oprește ½ de cană din apă în care au fiert pastele, apoi scurge-le și lasă-le în oală.
Pasul 2
Între timp, pune într-un blender frunzele de spanac și busuioc spălate și uscate în prealabil, uleiul, sucul de lămâie, usturoiul și sarea. Mixează totul până la omogenizare, timp de circa 2 minute. Trebuie să obții o cremă fină, de un verde strălucitor.
Pasul 3
Transferă compoziția de spanac în oala cu paste și amestecă, folosind un clește sau două furculițe, până când spaghetele sunt bine acoperite în „haina” verde. Adăugă apa de gătit rezervată, câte 2 linguri de fiecare dată, după cum este necesar, pentru a subția sosul.
Pasul 4
Împarte pastele în 4 farfurii. Presară deasupra fiecărei farfurii cu paste câte o lingură de Parmigiano-Reggiano ras și câteva nuci fărâmițate. Ornează cu frunze de busuioc, dacă se dorești.
Informații nutriționale/ porție: 489 de calorii, 31 g de grăsimi, 4 g de grăsimi saturate, 1 mg de colesterol, 46 g de carbohidrați, 2 g de zaharuri totale, 0 g de zaharuri adăugate, 11 g de proteine, 8 g de fibre, 351 mg sodiu, 322 mg de potasiu.
Sfat pentru mai multă savoare
Pentru un gust mai bun și o aromă mai plăcută, prăjește nucile înainte de a le folosi într-o rețetă. Pentru asta, pune nucile tocate într-o tigaie mică și uscată și gătește-le la foc potrivit, amestecând constant, până când se fragmentează, 2 până la 4 minute.
Rețete de ciorbe pentru scăderea colesterolului
13.11.2024