Timp estimat de citire:
1 minut, 31 secundeFemeile din Japonia nu prea au probleme cu cancerul de san. Diferite studii au demonstrat ca unul dintre principalele motive este dieta lor foarte saraca in grasimi si bogata in hidratati de carbon nerafinati. In plus, ele sufera mai putin de simptomele menopauzei datorita consumului zilnic de soia. Structura sa moleculara se aseamnana foarte mult cu cea a hormonilor si tocmai de aceea soia actioneaza ca un inlocuitor al terapiei hormonale.
Mancarea mexicana este recunoscuta pentru ardeiul iute excesiv pe care il contine. Daca mananci asa ceva, iti ia gura foc dar te si ajuta. Ardeiul iute este un remediu excelent pentru inima. El are proprietati antioxidante si cardioprotectoare care ajuta la mentinerea inimii in deplina forma, desi stomacul e foarte furios cand in el ajunge cunoscutul condiment.
Rosia este unul dintre alimentele care domnesc in Italia, un obicei sanatos datorita activului antioxidant si anti-radical care previne oxidarea celulelor. S-a calculat ca daca o persoana mananca rosii de sapte ori pe saptamana diminueaza considerabil riscul aparitiei diverselor tipuri de cancer.
In friguroasa Finlanda, sauna nu lipseste din viata nimanui. Aceste “sederi” in caldura seaca ajuta la eliminarea toxinelor, imbunatatesc circulatia si starea cailor respiratorii, desi sunt nerecomandate persoanelor cu tensiune mare, probleme coronariene si nici femeilor insarcinate. Douazeci de minute pe zi de practica Tai Chi care este un obicei stravechi practicat in China, ce ofera numeroase beneficii sanatatii. Cunoscutele tehnici de arte martiale Tai Chi care constau in realizarea unor gesturi usoare si ritmice, au demonstrat ca sunt capabile sa reduca nivelurile de stres si sa imbunatateasca starea generala a organismului, inclusiv in cazul persoanelor in varsta.
Ana Macovei
Obiceiuri sanatoase pe glob
08.02.2009