Rețetă omletă de albuș
Pentru un mic dejun gata în 10 minute, sărac în grăsimi și colesterol îți recomandăm această rețetă de omletă din albuș. Albușul de ou este bogat în proteine, vitaminele B2, B3, magneziu, potasiu și sodiu și are doar 17 calorii.
15.11.2023
Timp estimat de citire:
1 minut, 45 secundeIngrediente rețetă de omletă din albuș
- 3 ouă
- 3-4 roșii cherry
- parmezan
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare
Într-o tigaie se adaugă puțin ulei de măsline și se lasă la încălzit, în timp ce într-un bol se separă albușurile de gălbenușuri. Când uleiul s-a încălzit se adaugă roșiile cherry tăiate felii, peste care se adaugă sare și piper (după gust). Se lasă aproximativ un minut. După ce a fost separat albușul, se bate bine și la final se rade puțin parmezan deasupra. Se toarnă albușul bătut peste roșii și se lasă câteva minute. Se mai întoarce omleta de pe o parte pe cealaltă.
Beneficiile albușului de ou
Albușul de ou este o sursă ideală de proteine, este sărac în grăsimi și colesterol și are puține calorii. Proteina din albușul de ou este mai bună decât proteina pe care o găsim în carne sau pește. De asemnea, albușul de ou conține vitamina B2, vitamina B3, magneziu, potasiu, sodiu. Este benefic pentru piele, este un bun hidratant pentru ten, reduce ridurile. Datorită numărului scăzut de calorii este albușul de ou benefic în orice dietă.
Roșiile sunt o excelență sursă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B, dar și minerale – potasiu, magneziu, fosfor. Roșiile cherry ajută la menținerea sănătății pielii datorită conținutului de beta caroten.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024