Omleta vegană sau omleta de post: cum se face
Cum sună omletă fără ouă? Sau omletă vegană sau omletă de post? Pentru cei care își doresc să limiteze consumul de ouă, cu siguranță sună tentant. Desigur, mulți se întreabă acum dacă nu are ouă, totuși ce va conține omleta? Mai ales că se va prepara tot în tigaie, precum rețeta clasică! Iată de ce avem nevoie!
09.08.2022
Timp estimat de citire:
2 minute, 23 secundeOmleta este un preparat extrem de popular, regăsindu-se în meniul oricărui restaurant ce servește micul dejun. Se face foarte simplu și acasă, nefiind nevoie de prea multă îndemânare sau de talent pentru a o pregăti. Mai mult, acum se poate pregăti și în varianta vegană sau de post, ceea ce face ca omleta să devină o variantă de primă masa a zilei sățioasă, sănătoasă și gustoasă.
Omleta vegană sau omleta de post: cum se face
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru a face omleta vegană și cum se prepară în doar 3 pași! Așadar, va fi gata mai repede decât ați putea crede.
Ingrediente:
- 1/2 cană făină de năut
- 1 linguri drojdie nutritivă (inactivă)
- 1/4 linguriță sare fină sau după gust
- 1/4 linguriță turmeric măcinat
- 1/4 linguriță praf de usturoi
- 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 3/4 cană lapte de ovăz, lapte de migdale sau alt lapte vegetal neîndulcit
- 1 linguriță oțet de mere
- 1/2 lingură ulei de floarea-soarelui sau alt ulei neutru
- 1 lingură pătrunjel și/sau mărar proaspăt tocat (opțional)
Pont 1! Omleta vegană se poate completa cu ciuperci, spanac și roșii cherry sau orice alte legume proaspete sau trase la tigaie, după preferințe. După ce este gata, omleta se va plia de la jumătate, iar la mijloc se va adăuga amestecul dorit.
Să trecem la preparare:
Pasul 1
Într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, încălziți bine uleiul. Se toarnă aluatul obținut după ce s-au amestecat toate ingredientele din lista de mai sus. Omleta se lasă pe foc până când începe să apară multe găuri mici la suprafață. Ar fi vorba de aproximativ 2 minute.
Pasul 2
Adăugați amestecul dorit pe o parte a omletei, apoi pliați cealaltă parte peste umplutură.
Pasul 3
Opriți focul, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați omleta vegană să se aburească timp de 5 minute. Transferați omleta pe o farfurie!
Pont 2! Omleta vegană se servește în general caldă, cu pătrunjel si/sau mărar, dacă se dorește un pic mai multă aromă.
Informatii nutriționale pentru omleta vegană / per porție
(1 omletă + umplutură)
Calorii: 432; Grăsimi totale: 20 g; Grăsimi saturate: 3 g; Colesterol: 0 mg; Sodiu: 854 mg; Carbohidrați: 44 g; Fibre alimentare: 10 g; Zahăr: 12 g; Proteine: 19 g
Aceste valori sunt estimative, bazate pe ingredientele recomandate pentru această rețetă. Nu ar trebui să înlocuiască sfatul unui dietetician/ nutriționist.
Cum poți face lapte de migdale acasă? Rețetă simplă de lapte de migdale
05.01.2024