Orez cu stafide si legume
Pentru zilele in care nu stii ce sa gatesti sau ce sa servesti la masa de pranz ti-am pregatit o reteta care sigur iti va placea. Orezul este ideal la masa de pranz, iar impreuna cu stafide si legume, vei avea parte de arome nemaipomenite.
02.11.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 27 secundeIngrediente
- 300 grame orez alb
- Un ardei rosu
- Doua cepe (medii)
- O telina medie
- 100 grame stafide
- 30 grame de migdale
- Zeama de lamiae
- Ulei de masline
Mod de preparare
Intr-un vas se pune orezul si se lasa la fiert. Dupa ce a fiert, se scurge, apoi se trece pe sub un dus de apa rece si, ulterior, se scurge din nou.
Ceapa, telina si ardeiul rosu se toaca marunt iar apoi se adauga peste orez, impreuna cu migdalele usor prajite si stafidele.
Se amesteca bine in timp ce se stropesc cu putina zeama de lamaie si ulei de masline.
Beneficii
Orezul este o sursa importanta de energie si ajuta in buna functionare a creierului. Este bogat in vitamine (B, D), calciu, fibre, fier, ceea ce il transforma intr-un aliment nutritiv pe care e musai sa-l incluzi in dieta. Fibrele din orez creeaza senzatia de satietate, ceea ce inseamna ca mananci mai putin, te saturi si ai si energie.
Stafidele sunt bogate in vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, C, minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu) si fibre. Aceasta nu contin colesterol si nici grasimi saturate fiind ideale atunci cand suntem la dieta.
Ardeiul este poate cea mai bogata leguma in vitamina C. Pe langa vitamina C, ardeiul este bogat in vitamina A, vitamine B si minerale, precum magneziu, cupru, zinc, fier. Ardeiul are putine calorii (aproximativ 30), fiind recomandat in lupta cu kilogramele in plus. Telina contine 90% apa si este bogata in vitamine (A, B, C), minerale si fibre.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024