Oua cu ciuperci
Chiar daca multi sar peste micul dejun, este important pentru sanatatea ta sa incerci sa eviti acest lucru. Incearca sa ii oferi organismului necesarul de nutrienti la inceput de zi! Aceasta reteta pentru micul dejun contine tot ce ai nevoie pentru un inceput de zi revigorant.
28.11.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 0 secundeIngrediente
- 2 oua proaspete
- 2-3 ciuperci
- felii de paine integrala
- sare
- piper
Mod de preparare
- Se pun ouale intr-un bol si se lasa la fiert. Dupa ce s-au fiert se taie in felii.
- Ciupercile se spala, se feliaza si se calesc in putin unt. Se adauga sare si piper dupa gust.
- Cand se racesc , se asaza pe feliile de paine integrala
Beneficii
Oul este un aliment hranitor, care nu ingrasa. Este indicat in diete pentru ca are un continut scazut de glucide si contine proteine cu inalta valoare biologica. Consumat dimineata, oul ajuta la reducerea indicelui de masa corporala.
Oualele sunt bogate in nutrienti importanti organismului (magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, vitaminele A, B1, B2, B5, E). Totodata, oualele sunt bogate in antioxidanti (seleniu) care ajuta la reducerea inflamatiei din organism. Consumate regulat, acestea ofera o senzatie de satietate. Complexul de vitamine B din ou ajuta la o mai buna functionare a sistemului nervos.
Marius Vasilescu
Crăciun în varianta light. Rețete tradiționale fără kilograme în plus
19.12.2024