retete
Paste cremoase cu usturoi, creveti si legume
Pentru o masa perfecta de vara ai nevoie de un sos de iaurt cu usturoi, creveti, sparanghel, paste integrale si un ardei gras. Serveste cu felii de castraveti si rosii amestecate cu sos de lamaie si ulei de masline.
21.06.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 15 secundeDaca iti plac fructele de mare, acest preparat este o masa perfecta, rapida si usoara. O portie de paste cu crema de usturoi, creveti si legume nu ar trebui sa aiba mai mult de 300 de calorii.
De ce ai nevoie?
- 1 ½ ceasca de iaurt fara grasime
- ¼ ceasca de patrunjel taiat marunt
- 3 capatani de usturoi, taiat
- 3 linguri de suc de lamaie
- 1 lingura de ulei de masline (recomandat extra-virgin)
- ½ lingurite de piper macinat
- ¼ ceasca de nuci
- 1 legatura de sparanghel, curatat si feliat foarte subtire
- 1 ardei gras rosu, feliat subtire
- 1 ceasca de fasole proaspata sau inghetata
- 1 ¼ lingurita de sare
- 200 grame de spaghete din grau integral
- 350 grame de creveti decorticati, taiati in bucati de apoximativ 2 cm
Mod de preparare
- Pune o oala mare de apa la fiert. Adauga spaghetele si lasa-le sa fiarba cu 2 minute mai putin decat instructiunile de pe pachet. Adauga crevetii, sparanghelul, ardeiul si fasolea si lasa-le sa stea pana cand pastele sunt fragede si crevetii sunt gatiti, cu 2 spre 4 minute mai mult. Scurge-le bine.
- Piseaza usturoiul si sarea intr-un bol mare pana cand se fierb pastele. Arunca acolo iaurtul, patrunjelul, sucul de lamaie si piperul. Adauga si mixtura de paste si apoi amesteca. Se poate servi cu nuci, in functie de preferinte.
Timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
Orzul verde, recoltat din plante tinere de orz, este un superaliment natural care face furori în ce..
13.11.2024