Poluarea atmosferica, cauza majora a deficientelor nutritionale
Cresterea estimata a concentratiei de dioxid de carbon (C02) din atmosfera pana în anul 2050 va afecta valoarea nutritiva a numeroase culturi, asa cum ar fi cele de grau, orez si alte cereale, avertizeaza cercetatorii de la prestigioasa Universitate Harvard.
03.10.2018
Timp estimat de citire:
0 minute, 40 secundeOamenii de stiinta au analizat 225 de alimente diferite, din 151 de tari, în baza unui set unic de ipoteze privind impactul emisiilor de CO2 asupra substantelor nutritive. Rezultatele au aratat ca pana la mijlocul acestui secol, cand se asteapta ca nivelul de C02 din atmosfera sa ajunga la 550 ppm per milion, 175 de milioane de persoane ar putea suferi de deficit de zinc, iar 122 de milioane – de deficit de proteine. Studiul a mai pus în evidenta o predispozitie sporita pentru carenta de fier, la care se vor expune în viitor mai mult de un miliard de femei si copii.
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024