Postul pe timp de iarna – ocazie pentru a ne purifica organismul
Teoriile despre originea postului crestin nu sunt doar o atitudine religioasa, ci si o necesitate. Postul ofera ocazia de a ne purifica organismul.
04.12.2013
Timp estimat de citire:
1 minut, 38 secundeCarnea nu poate lipsi din dieta de iarna
Desi multi nutritionisti recomanda regimuri vegetariene, omul nu este pregatit biologic pentru a trece brusc la un astfel de mod de viata. In timpul postului alimentar ca si in regimul alimentar vegetarian, ouale si laptele nu asigura suficienti aminoacizi esentiali (aminoacizii care nu pot fi fabricati de organism si care stau la baza construirii si functionarii tuturor celulelor).
Cercetarile de antropologie medicala ale germanilor de la Universitatea Stuttgart au dovedit ca populatiile care consumau numai oua si lactate ca hrana proteica si foarte rar carne, alimentatia fiind preponderent vegetariana, sufereau foarte frecvent de grave carente proteice care conduc la diverse boli metabolice. Lipsa din alimentatie a carnii, cum ar fi in timpul postului, poate conduce la declansarea unor boli glandulare sau cancere, mai ales la persoanele care au astfel de predispozitii genetice. Creierul si intregul sistem nervos are mai multa nevoie iarna de toate categoriile de aminoacizi neesentiali (preluati din alimentatie). Din acest motiv, postul religios iarna poate conduce la diferite tulburari ale functiilor nervoase din care cele mai intalnite sunt manifestarile nevrotice cu incapacitate de concentrare, insomnie, nervozitate.
Renuntarea totala la consumul de carnuri pe o perioada scurta, cum ar fi de sase – opt zile, este insa benefica in cazul persoanelor mai solide la varstele tinere sau adulte. Carnurile preparate prin traditiile europene (fie fripte sau prajite) sunt destul de toxice pentru organism, atunci cand sunt prezente in alimentatie in cantitati zilnice de peste 250 g.
6 zile pentru detoxifiere
Postul de sase zile maxim opt ofera insa posibilitatea organismului si in special ficatului sa elimine toxinele rezultate din digestia destul de anevoioasa a carnii. Intr-o perioada de sase zile organismul nostru, este capabil sa detoxifieze total aceste otravuri si sa prelucreze intens anumite substante care servesc pentru revitalizarea tuturor organelor.
Marius Radu, cercetator Academia Romana
Medic: „Aproape jumătate dintre cei cu prediabet vor avea diabet în 5 ani”
12.11.2024