14.09.2020
Timp estimat de citire:
3 minute, 20 secundeCombinații excelente de proteine, carbohidrați și grăsimi de calitate, mega delicioase și foarte ușor de preparat, nu aveau cum să nu cucerească atenția și aprecierea persoanelor preocupate de un stil de viață sănătos. Evident, nu ne-au scăpat din vedere nici nouă și îți propunem câteva rețete simple de așa-zise power balls!
Li se mai spune energy balls sau power bites. Și e plină blogosfera nutriționiștilor, a antrenorilor și pasionaților de sport de laude la adresa lor. Ce sunt, de fapt? Un fel de bulete hrănitoare, adevărate concentrate de energie, făcute din fructe uscate, nuci, semințe, tot felul de cereale, cacao și alte ingrediente naturale bogate în vitamine și minerale.
Acestea oferă un mix perfect de substanțe nutritive, fiind o bună opțiune pentru gustările de după-amiază. De asemenea, ele sunt alternative ideale pentru batoanele pentru sportivi pline de conservanți greu de pronunțat.
Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, am pregătit o selecție de trei rețete, care să răspundă mai multor gusturi. Dacă te numeri printre cei care preferă să stea cât mai puțin timp în bucătărie, ai un motiv în plus să încerci aceste rețete. Au timp maxim de preparare de 20 de minute, cu tot cu curățatul spațiului de lucru!
Power balls cu quinoa și curmale
Ingrediente necesare:
- 15 g de migdale crude decojite
- 15 g de nuci de macadamia decojite
- 15 g de alune decojite
- 1 vârf de cuțit de sare de mare
- 200 g de curmale
- 2 linguri de apă
- 20 g de quinoa expandată
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 180 ° C. Se toacă mărunt migdale, nucile de macadamia și alunele. Se adaugă praful de sare de mare, se amestecă și se lasă deoparte.
- Se scot sâmburii din curmalele și se taie în bucăți, apoi se pune într-un recipient împreună cu apa și se zdrobesc bine cu ajutorul unei furculițe până când se obține o pastă fină. Se adaugă quinoa, se amestecă și, din compoziția rezultată, se formează 14 biluțe de dimensiuni egale.
- Într-un vas mic, se toarnă laptele, iar într-o farfurie întinsă se împrăștie în strat subțire nucile mărunțite, după care fiecare biluță se dă mai întâi prin lapte, apoi prin nuci. Acestea din urmă trebuie să fie haina biluțelor.
- Buletele se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 10 minute. Se servesc după ce se răcesc.
Variațiune: aceste bulete sunt apetisante și fără coacere; în acest caz însă, nu e indicat să fie lăsate de pe o zi pe alta.
Power balls cu arahide și cacao
Ingrediente necesare:
- 3 linguri de unt de arahide
- 12 curmale mari fără sâmburi
- 2 linguri de pudră cacao crudă
- 2 lingurițe de semințe de chia
- 2 linguri de faină de ovăz
- 4 linguri de fulgi de ciocolată neagră sau de nucă de cocos
Mod de preparare:
- Se mizează untul de arahide, curmalele, pudra de cacao, semințele de chia și făina de ovăz până când veți obține o pasta omogenă.
- Se formează 6 biluțe de mărime egală, care apoi să tăvălesc prin fulgii de ciocolată sau de nucă de cocos și se dau la rece pentru a se întări.
Power balls cu migdale și ceai matcha
Ingrediente necesare:
- 2 linguri de pastă de migdale
- 8 smochine uscate moi
- 2 linguri de fulgi de quinoa
- 2 lingurițe de semințe de chia
- 2 linguri de pudră de migdale
- pulbere de ceai matcha.
Mod de preparare:
- Se amestecă pasta de migdale, smochinele, fulgii de quinoa, semințele de chia și pudra de migdale.
- Compoziția se împarte în 6 porții egale și se formează biluțe, care apoi se acoperă cu un strat fin de pulbere de ceai matcha.
Biscuiți cu fulgi de ovăz: rețete și secrete
16.05.2024