Prezenta nucilor in alimentatie scade riscul cardiovascular
Persoanele care mananca in mod regulat fructe cu coaja lemnoasa, precum nucile, migdalele sau fisticul, se confrunta cu un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, fata de cele care consuma rar sau niciodata astfel de alimente.
28.12.2017
Timp estimat de citire:
0 minute, 46 secundeConcluzia apartine unui grup de cercetatori americani care au examinat dosarele medicale, stilul de viata și obiceiurile alimentare a peste 210.000 de angajati din domeniul sanitar, care nu prezentau probleme notabile de sanatate la inceputul perioadei de monitorizare. Dintre aceștia, dupa 20 de ani, peste 14.000 au dezvoltat o patologie cardiovasculara: 8.390 o boala coronariana și 5.910 un accident vascular cerebral (AVC). Corelarea tuturor datelor a scos la iveala ca, spre deosebire de subiectii care nu mancau niciodata sau foarte rar acest tip de fructe, cei care le aveau in meniu (cate o portie de 28 de grame) de cel putin cinci ori pe saptamana aveau un risc diminuat cu 14% pentru afectiunile cardiovasculare și cu pana la 20% pentru boala coronariana.
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024