Pui cu spanac si citrice
Pieptul de pui este deosebit de versatil, poate fi gatit in o mie de feluri. Iata o reteta care il asociaza cu ingrediente sanatoase, care adauga valoare nutritiva si plus de gust. Este o reteta potrivita pentru un pranz satios care iti va da energie.
30.10.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 35 secundeIngrediente
- 400 grame piept de pui
- 400 grame frunze de spanac-
- 20 grame unt
- Coaja de lamaie rasa
- Cimbru
- Praf de ardei iute
- Suc de lamiae
- Suc de portocale
- Un catel de usturoi
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca coaja de lamaie, cimbrul tocat, praful de ardei iute, usturoiul tocat cu putin suc de lamaie si de portocala pana se omogenizeaza. Se adauga sare dupa gust.
Intr-o tigaie se pune untul la topit, iar apoi se adauga frunzele de spanac care se calesc cam 10 minute impreuna cu putin usturoi.
Puiul se taie fasii si se amesteca cu pasta creata si se pune la cuptor pana cand se rumeneste.
Dupa ce spanacul si pieptul de pui sunt gata se asaza pe o farfurie si se stropesc putin cu ulei de masline.
Beneficii
Carnea este principala sursa alimentara de proteine. Aceasta contine aminoacizi, vitamine B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajuta la mentinerea sanatatii dintilor si oaselor, a sistemului nervos central si functionarea eficienta a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scazut de grasime, fiind ideala in orice dieta.
Spanacul este bogat in vitaminele B1, B2, B6, B9, C, E si K. Contine caroten, proteine, lipide, fier, precum si o substanta specifica, spinacina. Datorita faptului ca ajuta organismul la eliminarea toxinelor, spanacul este recomandat in orice moment. Totodata, spanacul ajuta la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea vederii, la asigurarea unei presiuni sanatoase a sangelui sau la prevenirea cataractei ori a bolilor de inima.
Pe langa savoare, usturoiul te poate ajuta la reducerea grasimii din corp si chiar sa slabesti. Contine vitamina C, B6 si are un efect antiinflamator.
Marius Vasilescu
Crăciun în varianta light. Rețete tradiționale fără kilograme în plus
19.12.2024