Raluca Badulescu si povestea celor 70 de kg pierdute
Am cunoscut o Raluca Badulescu energica, amuzanta si sincera, asa cum si-a obisnuit publicul. Cu zambetul pe buze si plina de pozitivitate, membra juriului emisiunii „Bravo, ai stil!” de la Kanal D si-a deschis sufletul in paginile revistei noastre. Ne-a marturisit cum este viata ei acum, de cand si-a schimbat radical silueta, cu multe sacrificii, dupa ce, in urma cu 5 ani, cantarea 120 de kilograme.
02.05.2018
Timp estimat de citire:
5 minute, 8 secundeRaluca Badulescu a devenit unul dintre cele mai iubite personaje feminine din showbizul autohton, dupa aparitia in postura de jurat la emisiunea ,,Bravo, ai stil!”.
Slab sau Gras: Cum s-a schimbat viata ta dupa transformarea spectaculoasa?
Raluca Badulescu: In niciun fel, propriu-zis, doar ca pot sa merg in magazine si sa-mi cumpar haine de oriunde vreau eu. Lumea, in general, este superficiala si as vrea sa ne schimbam cu totii, sa devenim mai buni si sa vedem altfel lucrurile. Slab, gras, mai inalt, mai mic de inaltime, acestea sunt chestiuni subiective, dupa parerea mea. Frumusetea unui om nu consta in aceste etaloane.
Ai slabit peste 70 de kilograme. Ce te-a determinat?
La mine era vorba de un numar mare de kilograme, acest lucru reprezentand un semn de intrebare pentru sanatate. Cand vine vorba de un lucru atat de important, nu te joci. Ficatul si alte organe erau afectate, am un copil de care sunt foarte mandra si pe care vreau sa il cresc frumos si sa ii fiu alaturi cat mai mult timp. Trebuia sa fac aceasta schimbare pentru el.
Cat de importante sunt ambitia si atitudinea in procesul de slabire?
Operatia pe care am facut-o te ajuta enorm. In momentul in care tu iti doresti sa slabesti, dar esti o persoana pofticioasa, intervine ambitia. Eu sunt un om pofticios, spre exemplu, si aceasta interventie de micsorare a stomacului imi permite sa gust din orice fel de mancare doresc, dar in cantitati mici. Sa nu uitam ca, totusi, mancarea este un “viciu” de care nu scapam in viata si, in comparatie cu un regim de slabire drastic, care te frustreaza ingrozitor, gastric sleeve este o optiune, dupa parerea mea.
Esti o persoana vesela si energica. Cum reusesti sa-ti mentii o stare de spirit buna?
Cred ca-i de la Dumnezeu asta, dar si datorita oamenilor minunati care ma inconjoara. Acasa am parte de oameni minunati, am o familie superba, prieteni minunati, iar la munca intalnesc din nou oameni foarte placuti. Asa ca, atata timp cat esti inconjurat de persoane si lucruri frumoase, placute, este normal sa ai aceasta energie pozitiva.
Recomanzi operatia de micsorare a stomacului?
Da, pentru cei care doresc sa faca aceasta schimbare, cu atat mai mult cu cat kilogramele in plus le pun sanatatea in pericol, desigur, la indicatia medicului. Pentru cei care au probleme serioase, asa cum am avut eu, le recomand cu toata caldura o astfel de interventie. Practic, primesti o alta viata!
“Nu m-am simtit niciodata marginalizata, insa glume nepotrivite au fost si vor exista in continuare. Pentru ca asa e de cand este lumea si pamantul! Ii sfatuiesc pe toti sa se iubeasca ASA CUM SUNT.”
Stim ca ai tinut numeroase diete inainte sa te decizi ca trebuie sa te operezi. Care a fost cea mai drastica dieta la care ai apelat?
Cea mai drastica dieta am tinut-o inainte sa-l cunosc pe actualul meu sot, Florin, iar atunci cantaream 78 de Kg… de la 120 kg. Tot timpul faceam ce faceam si ajungeam la 120 kg. Cand atingeam acest prag, incepeam sa “ma foiesc” si ma apucam de regim. Imi doresc foarte mult sa se stie ca eu am slabit datorita acestei operatii “gastric sleeve”. Vreau sa se stie foarte bine ca eu NU am apelat niciodata la vreun medicament de slabit sau la vreo dieta “minune”.
Care a fost regimul alimentar dupa ce ti-ai operat stomacul?
Prima luna a fost cea mai importanta si “grea”. Trebuie sa tii un regim pe baza de lichide, timp de o luna: in saptamana 1 bei lichid foarte subtire, supe, compot, ceai; a doua saptamana, bei tot soiul de shake-uri cu proteine, in a a treia saptamana tot shake-uri si diverse alimente pasate, iar in ultima saptamana poti manca orice aliment, de consistenta piureului. Toate trebuie consumate conform sfaturilor medicului/nutritionistului.
Cum arata meniul tau acum?
Ahh, nu vreti sa stiti! Eu am o pasiune nebuna dupa covrigi si in fiecare zi ma bucur de acest produs. As fi vrut sa spun si eu ceva “mai intelectual”, cum ca imi plac icrele negre, dar va spun sincer ca imi plac covrigii. Asadar, in fiecare zi mananc un covrig, beau “acea” bautura carbogazoasa, pe care am consumat-o intotdeauna si care este si viciul meu ascuns, mananc ceva dulce, poate o bucata de carne la gratar, salate. Mai scap si cate-o portie de fast-food sau cartofi prajiti. Imi place si mancarea chinezeasca, libaneza, turceasca, dar repet, toate le consum in cantitati moderate.
“Acum am 57 de kg si aveam 121, ceva divin. Chiar daca, din punct de vedere fizic, m-am schimbat foarte mult, am ramas acelasi om, iar cei care ma cunosc dintotdeauna stiu ce spun.”
Cat de bine te simti in pielea ta si cum crezi ca ii influentezi pe cei din jurul tau?
Ma simt foarte bine in pielea mea, asa slaba, pentru ca inainte nu puteam sa urc sapte trepte fara sa obosesc. Senzatia pe care o am, de cand am scapat de kilogramele in plus, este ca “pot sa zbor”. In ceea ce-i priveste pe cei din jurul meu, imi doresc si sper sa-i influentez in bine, mai ales pe cei care au nevoie de-o schimbare.
Ce sfat le dai celor care aleg sa se infometeaze, din dorinta de a slabi?
Niciodata sa nu va infometati pentru ca este cea mai gresita “solutie” din lume. Infometarea, dupa parerea mea, nu duce doar la pierderea vitaminelor si slabirea organismului, dar duce si la “pierderea mintilor”, in ultima instanta. In momentul in care te infometezi esti foarte frustrat, agitat, nefericit si toate acestea “te innebunesc”.
Un gand pentru cititorii revistei Slab sau Gras…
Va pup pe toti! Va ador pe toti! Slabi sau grasi, inalti sau scunzi suntem cu totii superbi si asta este tot ce conteaza! Stralucirea si frumusetea vin din interiorul fiecaruia dintre noi!
Alexandra Lupu
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020