Regim pentru mentinerea greutatii
Felicitari! Ai reusit sa slabesti! Acum esti mai slaba si mai frumoasa. Insa, iti vei putea pastra greutatea castigata cu atata sudoare? Da, daca urmezi dieta de mai jos.
05.05.2011
Timp estimat de citire:
2 minute, 55 secundeDieta este structurata pe doua faze. In prima parte a dietei se urmareste pierderea in greutate dupa un program bine stabilit, astfel incât sa ajungi la un aport zilnic de 500 de calorii.
Fii stapina pe trupul tau
Dieta ti-o poti concepe singura, cu conditia sa nu depasesti numarul de calorii recomandat. Ideal ar fi ca aceasta faza sa dureze circa trei luni, depinde de kilogramele la care doresti sa renunti. Faza a doua a dietei presupune mentinerea greutatii obtinute in urma primei faze. Asta nu inseamna ca va trebui sa induri supliciile restrictiilor alimentare pâna la sfârsitul vietii pentru a ramâne cu greutatea dorita. Dimpotriva! Din momentul in care devii adepta dietei GI, nivel zaharului din sânge este atât de bine controlat, incât nu vei mai pofti niciodata la dulciuri, snaks-uri sau la alte alimente considerate o amenintare pentru silueta. “Dupa ce devii adepta programului GI vei afla cu surprindere ca nu te mai poti reintoarce la vechile obiceiuri alimentare”, sustine dr. Jeya Henry, profesor de nutritie la universitatea Oxford Brookes. Dieta GI iti permite sa consumi o gama variata de alimente. Dupa ce o urmezi, obiectivul tau este sa cresti numarul caloriilor consumate astfel incât sa iti mentii noua greutate.
Mentinerea greutatii e mai simpla decit o dieta stricta
Daca ai urmat o dieta de slabit timp de câteva saptamâni, cantitatea de energie furnizata de alimente a fost mult mai mica decât te-ai fi asteptat. Insa, important este faptul ca organismul tau s-a obisnuit sa “lucreze” cu mai putine calorii si sa fie eficient, in acelasi timp. Trebuie sa stii ca organsmele mici au nevoie de mai putine calorii. De exemplu, daca ai pierdut 10% din greutatea ta, atunci corpul tau are nevoie cu 10% mai putine calorii pentru a functiona in parametrii optimi. Marea greseala care se face frecvent de catre cei care au tinut diete este aceea ca ei consuma ulterior mai multe calorii decât ar avea nevoie corpul lor. Pentru ati mentine greutatea dupa diete , tot ce trebuie sa faci este sa cresti usor cantitatile de alimente consumate in timpul dietei. Iata un exemplu:
MIC DEJUN
– De la 50 de grame la 60 de grame de fulgi de ovaz;
– 100 de grame de pâine neagra, unsa cu margarina in loc de 50 de grame de faina de porumb;
– 100 de grame de bacon, in loc de 50 de grame;
– Un pahar de suc natural;
– O banana (in loc de ½);
– O cafea fara cofeina.
Prinz si cina
– Patru cartofi fierti, in loc de doi;
– 75 de grame de orez, in loc de 50 de grame;
– 60 de grame de paste fainoase, fata de 50 de grame;
– 180 de grame de friptura, in loc de 120 de grame;
– Un pahar de vin rosu (care, in timpul dietei, este interzis).
Deoarece nu este bine sa rabzi de foame, atunci când simti nevoia sa manânci poti apela la fructe (vezi dieta cu fructe), iaurturi (fara grasimi si zahar), brânza de casa si legume crude. Astfel, sistemul tau digestiv va fi mereu in forma.
Nu uita!
– Nu lasa sa treaca trei ore intre mese sau gustari;
– Cina trebuie sa fie constituita 70% din vegetale, 15% din proteine animale si 15% din carbohidrati;
– Cele mai bune alimente sunt cele neprelucrate industrial.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Dieta de 7 zile cu semințe de in - reguli, beneficii, contraindicații
23.02.2024