Reteta delicioasa de mazare cu ciuperci si ceapa
Mazarea este originara din Asia Mica si este una dintre cele mai sanatoase legume. Datorita nutrientilor pe care ii contine este recomandata sa fie inclusa cat mai des in diete, motiv pentru care va propunem reteta de mai jos.
28.11.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 19 secundeIngrediente
- 300 grame de mazare
- 200 grame ciuperci
- 2 cepe
- cimbru uscat
- 50 ml lapte de soia
- lingura de faina
- lingura de smantana
- lingura de pasta de migdale
- lingura de unt
- sare si piper
Mod de preparare
Se taie marunt ceapa si se incalzeste cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Se pune putin unt intr-o tigaie impreuna cu trei sferturi din ceapa si se lasa la calit la foc mic. Se adauga sarea si piperul, dupa gust, atunci cand incepe ceapa sa se inmoaie. Ulterior, se adauga pasta de migdale.
Intre timp se toaca ceapa (ce a mai ramas din ea) si impreuna cu ciupercile si untul se amesteca. Se adauga din nou sare si piper dupa gust, impreuna cu faina si smantana. Se amesteca pret de 2-3 minute.
Se amesteca cu mazarea si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Ulterior, se adauga toppingul si se mai lasa cateva minute pana capata o culoare aramie.
Beneficii
Consumul de ceapa ajuta la reducerea colesterolului. De asemenea, ceapa ajuta la combaterea bronsitei, astmului si altor afectiuni respiratorii.
100 de grame de mazare sunt echivalentul a 81 de calorii. Bogata in vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, tiamina si fosfor, mazarea contine nutrienti necesari bunei functionari a organismului. Mazarea este, de asemenea, o sursa bogata de fibre si proteine , astfel incat ajuta la imbunatatirea digestiei si ofera senzatia de satietate.
Crăciun în varianta light. Rețete tradiționale fără kilograme în plus
19.12.2024