Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!
Putem să spunem că pepenele verde este sinonim cu vara! Și mai ales când plănuiți un grătar cu prietenii! Iar dacă vreți să fie cu adevărat o petrecere de neuitat, este ocazia perfectă să încercați rețeta de pepene verde prăjit! Ușor de făcut, aveți nevoie de doar câteva ingrediente ce se găsesc la orice magazin pentru a-i surprinde pe toți!
05.08.2022
Timp estimat de citire:
2 minute, 27 secundeRețeta pepene verde prăjit va ridica talentul gastronomic al fiecăruia la un nivel superior! De ce să nu vă răsfățați oaspeții cu preparatul ce are la bază pepene verde cu un aluat infuzat cu bere? Rețeta unică aduce pepenele verde într-o combinație inedită cu o marinată delicioasă de lime verde, oțet de vin roșu și sos de chili, înainte de a se înveli într-un aluat pufos cu piper cayenne.
Rețeta pepene verde prăjit: ingrediente
Ingredientele de care avem nevoie pentru rețeta de pepene verde prăjit:
- 1/2 pepene verde fără semințe, curățat și tăiat cubulețe
Pentru marinada:
- 3/4 cană oțet de vin roșu
- 4 linguri sos chili
- 1 lime (doar coaja)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță de sare
Pentru aluat:
- 2 căni de făină
- 4 lingurițe sare
- 1/4 linguriță piper cayenne
- 2 căni de bere
- 2 litri de ulei
Pentru garnitură:
Cum se face
Să trecem la preparare, care are câteva reguli ce trebuie urmate întocmai pentru ca rețeta de pepene prăjit să devină vedeta mesei!
Pasul 1
Pentru marinada: amestecați toate ingredientele, cu excepția bucăților de pepene. Turnați mixul într-o pungă de congelare sigilabilă, abia apoi adăugați pepenele verde tăiat bucăți, asigurându-vă că toate bucățile de pepene sunt acoperite de amestec. Pachetul se lasă la frigider cel puțin o oră sau chiar peste noapte.
Pasul 2
Pentru aluat: amestecați 1 cană de făină cu celelalte ingredientele uscate din lista pentru aluat. Încorporați apoi berea și lăsați să se odihnească timp de o oră.
Pasul 3
Încălziți cei 2 litri de ulei la 200˚ Celsius într-o friteuză sau într-o oală mai adâncă – prăjire în baie de ulei. Puneți cana de făină rămasă într-un vas puțin adânc. Dați bucățile de pepene verde întâi prin făină, apoi prin aluat. Apoi se pun ușor în uleiul încălzit. Se lasă la prăjit aproximativ 3 minute sau până când devin aurii și capătă un aspect crocant la exterior.
Pasul 4
Bucățelele de pepene verde prăjit se scot din ulei și se pun pe prosoape de hârtie, unde se lasă câteva minute pentru a se absorbi surplusul. După ce se răcesc un pic, sunt gata de servit!
PONT! Se asortează perfect cu o salată de rucola ca garnitură!
Rețete de ciorbe pentru scăderea colesterolului
13.11.2024