Reteta sanatoasa de oua cu cartofi
Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei… Cati dintre noi sarim peste el? Studiile arata ca un mic dejun sanatos are o importanta ridicata, fiind absolut necesar pentru un stil de viata sanatos, poate imbunatati puterea de concentrare si ofera energia necesara activitatilor cotidiene
26.10.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 18 secundeAceasta reteta are relativ putine calorii si iti va asigura energia necesara pentru activitatea de dimineata si iti va mentine pofta de mancare in limite normale pana la masa de pranz.
Ingrediente
- 500 de grame de cartofi (cuburi)
- 2 cepe mici, tăiate
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 lingurite de oregano uscat, faramitat, sau o lingurita de frunze verzi
- 200 grame de ciuperci micute
- 4 oua
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 1 ora
Calorii: 218/portie
Metoda de preparare
- Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune cartofii cuburi și cepele intr-o tava, picura putin peste si presara oregano, apoi amesteca totul foarte bine. Lasa-i la copt 40-45 minute (sau pana cand se rumenesc), adauga ciupercile, apoi lasa-le la copt pentru alte 10 minute pana cand cartofii se rumenesc si devin moi.
- Lasa patru gauri intre legume si sparge un ou in fiecare dintre spatii. Mai lasa la cuptor pentru inca 3-4 minute pana cand ouale se gatesc pentru gustul tau.
Beneficii
Ouale sunt o sursa bogata de vitaminele A, B2, B5, B6, B12, E, K, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier. Complexul de vitamine B din ou ajuta la o mai buna functionare a sistemului nervos. Acizii grasi Omega 3 din ou reduc inflamatiile din organism. Oul este un aliment hranitor care nu ingrasa. Consumat dimineata, oul ajuta la reducerea indicelui de masa corporala.
Marius Vasilescu
Cum să prepari cea mai bună ciocolată de casă?
28.12.2024