Reteta saptamanii: Lup de mare gatit la aburi aromatizati cu tartar de legume
Vara aceasta, in fiecare saptamana, Slab sau Gras va ofera cate o reteta usoara si delicioasa. Cu ajutorul restaurantului Terra e Fuoco din Bucuresti va invitam intr-o calatorie prin bucataria italieneasca. Va vom prezenta retete mediteraneene pentru toate gusturile!
12.06.2014
Timp estimat de citire:
0 minute, 56 secundeRetetea pe care v-o propunem saptamana aceasta este: Lup de mare gatit la aburi aromatizati cu tartar de legume. Lupul de mare este un peste foarte sanatos, asemanator cu somnul. Carnea lui este alba si usoara, perfecta pentru vara.
Ingrediente:
- lup de mare 300-400 g
- anason
- sare, piper, ulei de masline
- rosii chery
- ceapa rosie
- castraveti
- mango
- menta
- patrunjel si peperoncino
Mod de preparare:
Lupul de mare se fileteaza, se da pielea jos, se taie in doua si se impleteste. Cand apa fierbe punem anasonul in apa, punem vaporiera deasupra apei si se pune pestele pentru 5 minute. Se gateste la aburi.
Tartarul de legume: se taie toate legumele, se adauga sucul de la lime, sare, piper, ulei de masline, se lasa la frigider pentru o zi si se serveste cu pestele.
Reteta oferita de restaurantul Terra e Fuoco, str. Ion Neculce nr.63, www.terraefuoco.ro, Facebook: Terra e Fuoco
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024