Retete alese de la Razvan Fodor
Ne-am propus ca in fiecare luna sa lansam provocari culinare vedetelor! In aprilie, l-am rugat pe Razvan Fodor (Pro TV, MasterChef) sa ne delecteze cu retetele lui speciale care au innebunit fanii de pe Facebook. A acceptat cu drag, iar dupa ce am vazut pozele, am inteles de ce i s-a dus vorba ca gateste fantastic: bucatele pregatite de Razvan arata minunat si probabil au un gust pe masura! Chiar asa, cand vii Razvan pe la redactie sa ne rasfeti? Te asteptam!
08.04.2012
Timp estimat de citire:
2 minute, 26 secundeMutton kurma
* 1 kg carne de miel, taiata cubulete
* amestec Roganjosh (se poate lua cred si de la restaurant,de la Taj de exemplu)
* 1 lingurita de sare
* 3 cepe tocate
* 2 ardei grasi tocati
* 2 catei de usturoi, zdrobiti
*2 felii de ghimbir tocat marunt
*un morcov tocat marunt
* 1 cana apa
* 1/4 cana ulei
* un iaurt de 200 g
* 400 g smantana grasa
Mod de preparare:
Daca gasiti Garam Masala, puneti cam 2 lingurite, daca nu, puteti sa folositi un amestec de cardamom (jumatate de lingurita), 2 foi de dafin si doua bete de scortisoara.
Intr-un castron mare, amestecati mielul, condimentele si sarea si lasati la marinat peste noapte.
Incingeti uleiul la foc iute. Trageti in tigaie ceapa, morcovul taiat marunt, usturoiul si ardeii pana se rumenesc ca la mancarurile noastre neaose! Turnati mielul cu tot cu sosul in care s-a marinat, completati cu o cana de apa si il lasati la foc acoperit, amestecand din 5 in 5 minute. De preferat este sa aveti un wok mare cu capac. Intre timp, smantana grasa o amestecati cu inca o lingurita si jumatate de curry si o puneti in wok, amestecati si omogenizati. O lasati pe foc cam doua ore, ca sa se topeasca bine carnea, dar completati tot timpul cu apa, sa nu scada sosul. Daca stiti cum merge treaba cu aromele indiene, le faceti dupa gust. Nu uitati sa puneti si 3 chilli tocati marunt. La garnitura e bine sa faceti un orez basmati salbatic. Pofta mareeeeeeee!
Iepure la cuptor
Iepurele se spala pana nu mai curge niciun strop de sange din el (in apa rece!!!). Il umpleti la interior cu 3-4 catei de usturoi zdrobiti, ceapa, piper boabe, 3-4 foi de dafin, o cana de ulei de masline, sare si vin rosu din abundenta, dupa care il impaturiti sa nu iasa umplutura si il puneti intr-un vas. Umpleti cu vin pana acoperiti iepurele, puneti o folie de plastic pe deasupra si il dati la frigider.
A doua zi, ar fi bine sa il intoarceti si pe partea cealalta. Dupa 24 de ore il puteti baga la cuptorul preincalzit, la 200-220 de grade, cam cu jumatate din bait, un sfert de ora la foc mare, dupa care la foc mic (il lasati sa se plictiseasca acolo!).
Puteti sa puneti pe langa el orice fel de legume, sosul o sa le dea un gust tare bun.
Sfat: Stropiti-l des cu sosul din tava si scoateti foile de dafin pentru ca amarasc putin carnea la cuptor. Sa aveti pofta!
Diana Sorescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024