Retete… altfel cu vedeta verii: pepenele verde!
Gustos, hidratant, ticsit cu vitamine si minerale... pepenele verde, fructul-vedeta al verii, este un deliciu pe care nimeni nu si-l refuza in sezonul fierbinte. Si de ce ar face-o, cand aromatul pepene verde, atat de prietenos cu silueta si sanatatea noastra, poate fi savurat in fel si chip? Ca sa te bucuri de el intreaga vara, iti propunem trei retete inedite pe baza de pepene verde!
04.08.2016
Timp estimat de citire:
2 minute, 35 secundePizza din pepene verde cu fructe
Ingrediente:
- 125 ml de iaurt degresat
- 1 lingurita de miere
- 1 varf de lingurita de extract de vanilie
- 2 felii rotunde de pepene (2,5 cm grosime), taiate din mijlocul fructului
- 200 g capsune feliate
- 150 g mure taiate pe jumatate
- 2 linguri de frunze de menta proaspata
Preparare: amesteca iaurtul, mierea si vanilia intr-un bol mic. Intinde amestecul obtinut peste fiecare felie rotunda de pepene verde, dupa care taie-le pe amandoua in cate 8 bucati, ca la pizza clasica. Presara capsune, mure si frunze de menta. Pentru un efect racoritor, da „pizza” la frigider timp de cateva ore inainte de servire (in acest caz, decoreaza cu frunze de menta abia cand servesti).
Pont: personalizeaza-ti „pizza” din pepene verde cu fructele preferate!
64 calorii/portie; 1 g grasimi, 2 g proteine, 15 g carbohidrati, 1 g fibre
Salata de vara cu pepene verde si branza de capra
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3 linguri de suc de portocale
- 1 lingura de otet din vin rosu
- 1 varf de lingurita de sare
- Piper proaspat macinat (dupa gust)
- 150 g nasturel sau mix de salate
- 500 g cubulete de pepene verde, fara seminte
- 1 ceapa mica rosie, tocata
- 50 g de branza de capra, faramitata
- 50 g de alune de padure, tocate
Preparare: amesteca uleiul de masline, sucul proaspat de portocale, sarea si piperul intr-un bol mare pentru salata pana cand obtii un dressing omogen. Adauga apoi si frunzele de nasturel (sau mixul de salate), cubuletele de pepene verde si ceapa rosie; amesteca temeinic pentru ca dressingul sa fie bine distribuit. Pentru un plus de savoare, prajeste (fara ulei) alunele de padure timp de 2-4 minute intr-o tigaie non-aderenta, procedeu care le sporeste savoarea. La final, imparte salata obtinuta in cinci portii, pe care le garnisesti cu branza de capra si alune de padure (prajite).
227 calorii/portie; 18 g grasimi, 6 g proteine, 13 g carbohidrati, 2 g fibre
Gazpacho de pepene verde
Ingrediente:
- 1 kg cubulete de pepene verde, fara seminte
- 1 castravete mediu, decojit si feliat subtire
- ½ ardei gras rosu, tocat marunt
- 50 g busuioc proaspat, tocat
- 50 g patrunjel proaspat, tocat
- 3 linguri de otet din vin rosu
- 2 linguri de ceapa rosie, tocata marunt
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- ¾ lingurita de sare
Preparare: amesteca cubuletele de pepene verde, castravetele, ardeiul gras, busuiocul, patrunjelul, otetul, ceapa, uleiul de masline si sarea intr-un vas mare. Pune jumatate din cantitate intr-un blender si mixeaza pana cand amestecul capata consistenta dorita, dupa care toarna-l intr-un bol. Repeta procedeul pentru ingredientele ramase, turnand apoi mixul din blender peste amestecul obtinut anterior. Da la frigider gazpachoul de pepene verde timp de cel putin cateva ore, preferabil o zi. Serveste gazpachoul fie rece, imediat ce l-ai scos din frigider, fie la temperatura camerei.
116 calorii/portie; 5 g grasimi, 2 g proteine, 18 g carbohidrati, 2 g fibre
Dana Saporan
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024