Rețete culinare rapide cu legume
Fie că ții sau nu post în această perioadă, este bine să îți suplimentezi meniul alimentar cu preparate culinare sănătoase, pe bază de legume și alimente bogate în fibre. Rețetele cu legume propuse de noi se prepară foarte repede, sunt gustoase și pline de vitamine! Încearcă-le și tu!
17.01.2024
Timp estimat de citire:
3 minute, 8 secundePoți consuma rețetele noastre din legume ca atare sau ca garnitură, pe lângă 100 g de piept de pui la grătar sau o feliuță de carne de vită la cuptor. În sezonul rece poți mânca sănătos, chiar dacă ai acces limitat (sau sunt mai scumpe) la salată verde, roșii sau alte legume proaspete.
Inspiră-te din rețetele cu legume de mai jos pentru a găți rapid și a mânca sănătos!
Rețetă de risotto cu ciuperci și morcovi
Ingrediente:
- o cană de orez cu bob lung;
- 300 g de ciuperci tăiate mărunt (pot fi și congelate);
- 100 ml de suc de roșii;
- o ceapă mică;
- 2 morcovi;
- o legătură de pătrunjel;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o linguriță de sare
Preparare:
Călește ceapa, ciupercile și morcovii tăiați fâșii subțiri timp de 2 minute în uleiul de măsline încins, apoi adaugă orezul spălat, sucul de roșii și o cană de apă. Lasă să fiarbă până scade apă și orezul este moale, apoi adaugă pătrunjelul tocat și servește cald.
Spaghete “Bolognese” – rețetă pentru vegetarieni
Ingrediente:
- un pachet de spaghete din făină integrală;
- un pachet de cubulețe de soia;
- o conservă de roșii decojite;
- o ceapă;
- 2 căței de usturoi;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- o lingură de oregano;
- un vârf de cuțit de sare.
Preparare:
Ceapa se taie în fâșii subțiri și se călește un minut în uleiul de măsline, apoi se adaugă cubulețele de soia, roșiile decojite, usturoiul pisat și mărarul. Lasă să fiarbă și, la sfârșit, adaugă sarea, amestecă și pune sosul deoparte. Separat, fierbe spaghetele conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, strecoară apă, pune spaghetele într-un bol și adaugă sosul, amestecând ușor.
Rețetă de salată de crudități și fasole – gata în 5 minute!
Ingrediente:
- o conservă de fasole;
- 2 morcovi;
- 1 țelină mică;
- o legătură de pătrunjel;
- sucul de la o jumătate de lămâie;
- un vârf de cuțit de sare.
Preparare:
Scoate fasolea din conservă și spăl-o bine, apoi pune-o într-un bol de salată și adaugă țelină și morcovii dați pe răzătoare, pătrunjelul tocat, sucul de lămâie și sarea. Amestecă și masa e gata!
Rețetă de rondele de morcovi la cuptor
Ingrediente:
- 300 g morcovi;
- 2 căței de usturoi;
- 0 linguriță boia de ardei dulce;
- 0 linguriță de cimbru uscat;
- 0 lingură de ulei de măsline;
- un vârf de cuțit de sare;
- un vârf de cuțit de piper.
Preparare:
Curăță, spală și taie morcovii în rondele, apoi pune-i într-un vas termorezistent uns cu uleiul de măsline și amestecă-i cu usturoiul pisat și condimentele. Pune vasul la cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute, apoi servește preparatul cât este cald. Dacă mâncarea ți se pare prea “uscată” și preferi preparatele cu mult sos, poți adăuga, înainte de a pune la cuptor, o cană de sos de roșii (passata).
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024