Rețete de post și de dulce cu puține calorii
În perioada scurtă de post rămasă până la sărbătoarea Paștelui, inspiră-te din trei rețete vegetariene propuse de restaurantul cu specific dietetic Diet Center! Iar masa festivă, îmbelșugată cu preparate tradiționale, capătă o savoare light dacă servești și o tocăniță de vițel cu numai 61 de calorii la o sută de grame.
13.12.2020
Timp estimat de citire:
2 minute, 9 secundeRețetă de post: supă-cremă de broccoli
Calorii/100 g: 28
Ingrediente: broccoli, ceapă, cartofi, piper, sare
Preparare: Se spală legumele și se pun la fiert. După ce s-au fiert, se scurg într-un bol (fără a arunca supa) și se pun în blender. Se amestecă în blender până capătă o consistență cremoasă. Se toarnă o parte din supa de legume obținută peste pasta de legume, pentru a dilua puțin crema. Se pune sare și piper după gust.
Rețetă de post: Orez cu linte
Calorii/100 g: 85
Ingrediente: orez, linte, ulei, chimen, sare, piper, ceapă – opțional
Preparare: Orezul se spală bine și se pune la fiert împreună cu lintea și puțin ulei. Când sunt aproape gata, se adaugă sare, piper după gust și puțin chimen. Preparatul se servește cu ceapă tăiată julienne călită deasupra, însă acest lucru este opțional. Această rețetă se poate prepara atât cu linte verde, cât și cu linte roșie.
Rețetă de negresă de post
Calorii/100 g: 249
Ingrediente: făină, ulei de floarea-soarelui (2 linguri), apă, miez de nucă, stafide, fructoză, praf de copt, cacao, esență de rom, nucă de cocos
Preparare: Se amestecă făina cu zahărul, stafidele, nuca tăiată mărunt și praful de copt. Apa și uleiul se toarnă peste. Se amestecă bine cu telul și apoi cu mixerul, pentru a nu face cocoloașe de făină. Se adaugă esență de rom și pudră de cacao și se mai amestecă pentru 1 minut. Se pornește cuptorul, pentru a se încălzi. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. Se servește cu nucă de cocos deasupra.
Rețetă de dulce: tocăniță cu carne de vițel și legume
Calorii/100 g: 61
Ingrediente: pulpă de vită, ciuperci, cartofi, spanac, morcovi, ceapă albă, usturoi, ghimbir, ulei, piper alb, roșii, pătrunjel
Preparare: Pulpa de vită se taie în cubulețe mici. Se taie legumele în cubulețe. Toate ingredientele se pun la fiert, cu apă suficientă, pe foc mic. Pentru o consistență mai densă, se fierb până când apa scade. La sfârșit se adaugă pătrunjelul și ghimbirul.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024