Rețete de prăjituri dietetice pentru Crăciun
Ce este mai frumos decât să-ți petreci Crăciunul alături de cei dragi, în jurul unei mese bogate, pline de bunătăți tradiționale, dulci și... pline de calorii? Taie din “bugetul” de calorii pentru Crăciunul acesta cu ajutorul unor rețete de prăjituri dietetice! Sunt gustoase și ușor de preparat, din ingrediente pe care le poți găși cu ușurință în supermarket-uri sau în magazinele cu specific natural sau vegan.
20.12.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 12 secundeÎncearcă și tu aceste rețete de prăjituri dietetice pentru masa de Crăciun și savurează-le alături de cei dragi!
Prăjituri dietetice de Crăciun cu ciocolată și cafea
Ingrediente pentru aproximativ 14 bucăți:
– 175 g de făină de migdale
– 35 g de cacao
– 2 linguri de pudră de agaranta (amidon ușor de digerat)
– 1 lingură de cafea decofeinizată
– 35 g de sare de mare
– ½ linguriță de praf de copt
– 8 linguri de miere sau sirop de agave
– 50 g de ciocolată dietetică mărunțită
Preparare: Amestecă în blender făină de migdale, pudra de cacao, pudra de agaranta, cafeaua, sarea și praful de copt. Adaugă mierea și mixează până se formează un glob, apoi scoate aluatul din blender și amestecă ciocolata cu mâinile. Împarte aluatul în două suluri, așează-le pe tava tapetata cu hârtie de copt și dă-le la cuptor timp de 25 de minute, la 160 grade. După ce le scoți din cuptor, lasă-le să se răcească o oră, apoi taie felii groase de 1,5 cm cu un cuțit foarte bine ascuțit. Aranjează feliile pe hârtie de copt și da-le din nou la cuptor timp de 12-15 minute, la temperatura de 150 grade. Scoate prăjiturelele din cuptor, lasă-le să se răcească și servește-le.
Fursecuri dietetice de Crăciun cu scorțișoară și ghimbir
Ingrediente:
– 280 g de făina de migdale
– 2 linguri de pudră de agaranta (amidon ușor de digerat)
– ¼ linguriță de sare de mare
– ¼ linguriță de praf de copt
– 2 lingurițe de ghimbir măcinat
– 1 linguriță de scorțișoară
– 3 linguri de unt dietetic
– 2 linguri de miere
– 1 lingură de esență de vanilie
– 50 g zahăr de palmier sau zahăr brun
Preparare: Într-un bol mare, combină făină de migdale, pudra de agaranta, sarea, praful de copt, ghimbirul și scorțișoara. Într-un bol mai mic, combină untul dietetic, mierea și vanilia. Amestecă ingredientele umede cu cele uscate. Ia câte o lingură din aluat și formează o mingiuța, scufundă o secundă mingiuța într-un bol cu apă, apoi tapetează mingiuța cu zahăr brun. Pune mingiuța de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizeaz-o cu palma. Coace fursecurile la 170 grade timp de 7-8 minute. Lasă-le să se răcească și servește-le.
Prăjitură dietetică de Crăciun cu lămâie și migdale
Ingrediente:
– 2 lămâi
– 3 ouă
– 200 g fructuoza
– 55 g de făină
– 200 g de migdale măcinate
– 1 lingură de praf de copt
Preparare: Pune lămâile într-o oală mică, acoperă-le cu apă și fierbe-le timp de o oră, la foc mic. Taie lămâile în jumătate, scoate sâmburii și pune totul în blender. Preîncălzește cuptorul la 170 grade și tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă. Bate ouăle și fructuoza împreună până se îngroașă, apoi adaugă făina, praful de copt, migdalele și piureul de lămâi. Pune totul în forma de copt și dă la cuptor timp de 45-60 de minute, până când prăjitura devine aurie la suprafață. O poți servi cu iaurt proaspăt și frunze de mentă tocate.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024