Retete de toamna cu putine calorii
Bogatia de fructe si legume ale toamnei ne face sa ne dorim preparate savuroase, cu gust de neuitat si arome imbietoare. Dar ce facem daca suntem la dieta? Iti propunem câteva retete delicioase cu putine calorii!
12.09.2016
Timp estimat de citire:
1 minut, 50 secundeRatatouille – 78 calorii/portia de 150 g
Ingrediente pentru 8 portii:
- 150 g ardei gras si ardei capia, taiat cubulete, combinat
- 100 g ceapa, taiata marunt
- 200 g dovlecei, taiati cubulete
- 400 g vinete, taiate cubulete
- 400 g rosii, taiate bucati mari
- 1 lingurita de cimbru
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
Preparare: Soteaza rapid ardeiul, usturoiul si dovlecelul in ulei de masline, apoi adauga rosiile si cimbrul. Separat, soteaza vinetele si ceapa intr-o alta tigaie cu putin ulei de masline. Combina toate ingredientele intr-o oala, condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pune capacul si lasa sa fiarba inabusit la foc mic timp de 5 minute.
Salata Waldorf – 120 calorii/portia de 100 g
Ingrediente:
- 2 mere
- 150 g de telina
- 80 g stafide
- 50 g miez de nuca
- 2 linguri suc de lamâie
- Un praf de sare
- O lingura de miere
Preparare: Taie merele cuburi si amesteca-le imediat cu sucul de lamâie. Taie telina cubulete, marunteste nucile, apoi adauga-le in bolul cu mere, alaturi de stafide. Adauga mierea si amesteca salata.
Para condimentata in vin – 98 calorii/portie
Ingrediente:
- 1 para
- 30 ml de vin rosu
- Un strop de extract de vanilie
- Cuisoare
- Scortisoara
- O jumatate de cana de ceai din plante
- O lingura de indulcitor la alegere
Preparare: Spala para si degreseaz-o cu putin otet. Intr-o olicioara, pune la fiert ceaiul impreuna cu vinul si condimentele, apoi adauga para. Las-o sa fiarba la foc mic si intoarce-o din când in când, timp de 15 minute. Vei obtine un desert aromat si delicios.
Gazpacho (supa de rosii) – 60 calorii/portia de 200 g
Ingrediente:
- 2 rosii mari, bine coapte
- 1 ardei gras
- 1 castravete curatat de coaja
- O jumatate de ceapa
- 1 cana de suc de rosii proaspat
- Patrunjel proaspat tocat
- 2 linguri suc de lime proaspat
- Otet balsamic, sare, piper dupa gust
Preparare: Coace ardeiul, apoi decojeste-l, indeparteaza semintele si taie-l cubulete. Pune toate celelalte ingrediente crude in blender si mixeaza pâna când obtii o supa omogena. Adauga bucatile de ardei copt. Supa gazpacho se serveste rece.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024