Retete delicioase, cu ingrediente naturale
Sa inveti sa gatesti sanatos preparate din ingrediente naturale este unul dintre pasii importanti pe care trebuie sa ii faci pentru sanatatea ta. Cu ajutorul blogului In bucataria Cameliei, iti oferim 3 retete inedite, pe care sa le gatesti cu dragoste.
30.08.2013
Timp estimat de citire:
3 minute, 9 secundeGazpacho cu rosii si pepene rosu
Ingrediente pentru 8 portii:
– 500 g rosii coapte
– 1 ardei gras rosu
– 1 castravete mare
– 1 ceapa mica, tocata
– 4 fire de coriandru
– 3 cesti pepene rosu taiat cubulete si curatat de seminte
– 2 linguri de otet/zeama de lamaie
– 1/3 ceasca ulei de masline extravirgin
– sare dupa gust
– piper proaspat macinat
– 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu (optional)
Mod de preparare.
1.Umpleti o oala mare cu apa si puneti-o pe foc.
2. Spalati bine rosiile, apoi le taiati (un mic „X”) in partea de jos cu un cutit ascutit. Le puneti pentru 30 de secunde in apa clocotita, apoi le scoateti intr-un vas cu apa si gheata. Dupa 1-2 minute le decojiti de pielita.
3. Curatati castravetele de coaja, ardeiul de seminte, apoi taiati-le in bucati mai mici.
4. Puneti in blender rosiile decojite, castravetii, ceapa, ardeiul gras, pepenele rosu, coriandru, otetul/zeama de lamaie, sarea si uleiul. Mixati bine pentru a obtine o compozitie fina. Gustati si daca este necesar mai condimentati cu sare si piper. Dati la rece pentru cel putin o ora inainte de a servi.
5. Puneti in boluri supa, apoi adaugati rosii si castraveti tocat marunt. Stropiti cu putin ulei de masline deasupra.
Ciocanele de pui cu hrisca si legume
Hrisca este o planta ierboasa, gustoasa si aromata pe care o gasim in bucataria multor popoare. Semintele de hrisca pot fi consumate crude, fierte, prajite sau ca faina.
Hrisca este recomandata persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare, persoanelor cu diabet zaharat si fragilitate vasculara, combate hemoragiile si este de mare ajutor in dieta pentru slabit.
Ingrediente:
– 800 ml apa + 4 lingurite vegeta gust de gaina (pentru supa)
– 1 lingurita vegeta cu gust de gaina pentru ciocanele
– 8 ciocanele pui
– 300 g hrisca
– 3 linguri ulei
– 1 legatura ceapa verde (5 fire) tocata
– 1 ardei gras rosu taiat cubulete
– 1 ciuperca mare taiata cubulete
– piper dupa gust
Mod de preparare:
- Spalati bine ciocanelele de pui, apoi le asezati intr-un castron si le condimentati cu vegeta. Le puneti in frigider pentru 30 de minute.
- Intr-o tigaie, puneti uleiul iar cand este incins puneti ciocanelele si le prajiti la foc mare timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi le scoateti pe o farfurie.
- In uleiul in care ati prajit ciocanelele puneti ciuperca taiata si o caliti 2 minute, apoi adaugati ceapa si ardeiul. Mai lasati pe foc 2 minute amestecand continuu.
- Puneti apa la foc, apoi cand da in clocot adaugati vegeta cu gust de gaina. Lasati sa fiarba 5 minute.
- Intr-un vas de yena puneti hrisca curatata, spalata si scursa, legumele calite si ciocanelele, apoi turnati supa fierbinte. Deasupra presarati piper dupa gust.
- Acoperiti vasul cu cap sau folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 30 minute, apoi descoperiti vasul si mai lasati in cuptor 30 de minute.
Prajitura cu mere
Ingrediente:
– 6 mere mari
– 3 oua (medii)
– 1 cana de zahar (200 g zahar)
– 1 cana de faina (masurati cu cana cu care ati masurat zaharul)
– 1 lingurita plina cu praf de copt
– 1 varf de cutit de bicarbonat
– 1 lingura de ulei
– esenta de rom, scortisoara (optional)
Mod de preparare:
- Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit.
- Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru.
- Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul (in ploaie). Trebuie sa iasa o compozitie destul de tare.
- Taiati merele cubulete si le asezati intr-o tava cu peretii detaaabili, tapetata cu ulei si hartie de copt.
- Turnati compozitia peste mere si amestecati.
- Dati la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 55-60 minute.
Dupa ce s-a racit o pudrati cu zahar pudra.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024