Retete delicioase cu struguri
Foarte gustosi cand sunt consumati ca atare, strugurii se dovedesc a fi de neinlocuit in multe feluri de mancare. Suculenti, dulci si parfumati, ei adauga un plus de savoare preparatelor, surprinzand papilele gustative intr-un mod mai mult decat placut.
15.09.2017
Timp estimat de citire:
2 minute, 49 secundeDeoarece strugurii sunt vedetele inceputului de toamna, am decis sa-ti propunem cateva retete inedite care-i au pe lista de ingrediente. Incearca-le si-ti garantam ca-ti vei duce la alt nivel experientele culinare!
Salata de cuscus cu struguri si Feta
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 cana de cuscus
- ½ de cana de miez de nuca usor prajit si maruntit
- ½ de cana de branza Feta maruntita (circa 30 g)
- 1 cana de bobite de struguri rosii fara samburi, taiate pe jumatate
- ½ de cana frunze de patrunjel tocate marunt
- 6 linguri de ulei de masline
- 4 linguri de zeama de lamaie
- sare de mare si piper negru
Mod de preparare:
- Intr-un bol, pune cuscusul si toarna peste el o cana de apa clocotita; acopera vasul si lasa-l asa timp de 10-15 minute.
- Folosind o furculita, infoaie cuscusul si amesteca-l cu miezul de nuca. Adauga feta, strugurii, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper negru proaspat rasnit, dupa gust.
- Serveste imediat simplu sau impreuna cu o lipie din faina integrala.
Friptura de pui dulce-picanta
Timp de preparare: 50 de minute
Ingrediente pentru 4 portii:
- 8 pulpe superioare de pui
- 1 lingura de pudra de chimen
- 1 lingura de sare de mare
- 1 lingura de piper negru proaspat macinat
- ¼ de lingurita de pudra de ardei Cayenne
- 450 g de dovleac dulce
- 1 bulb de fenicul
- 1 cana de struguri rosii fara samburi
- 1 lingura de ulei de masline
- ¼ de cana de frunze de menta proaspata
Mod de preparare:
- Curata dovleacul de coaja si seminte si taie-l in felii de circa 1,5 cm grosime. Spala fenicului si taie-l longitudinal in jumatate, apoi taie ficare bucata in patru, astfel incat sa obtii felii egale.
- Preincalzeste cuptorul la 220 ºC.
- Intr-un castron mic, amesteca pudra de chimen, sarea, piperul, pudra de ardei iute. Tapetaza o tava cu hartie de copt si asaza intr-un singur strat boabele de struguri si feliile de dovleac si fenicul; stropeste-le cu uleiul de masline si presara-le cu jumatate din mixul de condimente.
- Tavaleste pulpele in amestecul ramas de condimente si pune-le cu partea cu piele in sus, deasupra fructelor si legumelor. Da tava la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau pana cand carnea capata o crusta aurie. Pentru o coacere uniforma, pozitioneaza tava in sectiunea de mijloc a cuptorului.
- Friptura se serveste calda, impreuna cu garnitura de fructe si legume si frunze de menta deasupra.
Carpaccio de sfecla rosie cu struguri si nuci
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
Ingrediente pentru 4 portii:
- 2 sfecle rosii de dimensiune medie
- ¼ de cana de frunze de rucola tocate marunt
- 1 lingura de frunze de arpagic
- 2 lingurite de marar proaspat, tocat
- 1 cana de bobite de struguri rosii, fara samburi, taite pe jumatate
- sucul de o lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- ¼ de cana de nuci prajite si maruntite
- sare si piper
Mod de preparare:
- Spala sfeclele, pune-le la fiert, la foc mediu, tip de o ora. Dupa ce au fiert, scufunda-le in apa rece pana ce se vor raci complet. Curata-le de coaja si taie-le rondele subtiri.
- Intr-un castron, amesteca rucola, frunzele de arpagic si mararul.
- Pe patru farfurii, aranjeaza feliile de sfecla. Deasupra repartizeaza bobitele de struguri. Sropeste cu ulei si suc de lamaie. Garniseste cu verdeturi si nuci. La final, presara sare si piper.
Natalia Talmacec
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024