Retete delicioase de inghetata keto
Daca ai decis sa-ti redefinesti silueta urmand faimoasa dieta ketogenica, invitatia noastra de a-ti deschide un mic laborator de inghetata artizanala la tine acasa te va incanta nespus. Cu aceeasi bucurie o poti accepta si daca pur si simplu vrei sa te racoresti si sa-ti surprinzi papilele gustative cu deserturi hranitoare si ultra delicioase.
05.06.2018
Timp estimat de citire:
3 minute, 17 secundeSa-ti satisfaci pofta de inghetata, fara a incalca regulile unei diete stricte in ceea ce priveste consumul de dulciuri, este perfect posibil. Am selectat trei retete fara pic de zahar adaugat, bogate in grasimi sanatoase, pe cat de simplu de preparat, pe atat de gustoase.
Avocado si ciocolata
Ingrediente necesare pentru 6 portii: 2 bucati mari de avocado Hass; 1 cana de lapte de nuca de cocos neindulcit (la cutie); ½ cana de frisca lichida; ½ cana de pudra de cacao neindulcita; 2 lingurite de extract de vanilie; ½ cana de eritritol (pulbere), 25 picaturi de stevia lichida; 6 patrate de ciocolata neagra fara zahar.
Mod de preparare:
- Cele doua fructe de avocado se taie pe jumatate si, cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul intr-un castron si se adauga laptele de cocos, frisca, extractul de vanilie.
- Folosind un mixer, ingredientele se amesteca bine pana cand se obtine o textura omogena si cremoasa, apoi se incorporeaza eritritolul, stevia lichida si pudra de cacao.
- Patratele de ciocolata se zdrobesc, astfel incat sa rezulte bucati cat un bob de mazare, iar apoi se adauga in compozitia de baza, cu o lingura sau furculita.
- Compozitia se da la congelator, timp de 6-12 ore, in primele ore amestecand din cand in cand pentru a sparge cristalele de gheata.
- Cu aproximativ 15-20 de minute inainte de servire, pune compozitia in robotul de bucatarie pentru a o face mai aerata, apoi da-o din nou la rece.
Valori nutritionale/portie: 216 calorii, 19 g de grasimi, 3,8 g de proteine, 3,7 g de carbohidrati.
„Vartej de capsune”
Ingrediente necesare pentru 6 portii: 1 cana de frisca lichida; 1/3 cana de eritritol; 3 galbenusuri mari de ou; ½ lingurita de extract de vanilie; 1/8 lingurita de guma xantan *; 1 lingura de vodca *; 1 cana de capsune.
*optional, dar e inclus in calculul valorii nutritionale.
Mod de preparare:
- Intr-o oala mica, se incalzeste frisca la foc mic si se adauga eritriolul pentru a se dizolva; nu se aduce in punctul de fierbere.
- Galbenusurile se bat cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat cateva linguri de frisca fierbinte continuand procesul de mixare, pentru a preveni transformarea in omleta. Astfel incazit, amestecul de ou se incorporeaza in restul de frisca si se adauga extractul de vanilie.
- Se adauga vodca si guma de xantan – acest pas este optional, dar face textura inghetatei mai cremoasa.
- Compozitia rezultata se da la congelator timp de 1-2 ore, amestecandu-se din cand in cand pentru a sparge cristalele de gheata.
- Cand inghetata este rece si ingrosata, se adauga capsunele zdrobite, fie cu o furculita, fie timp de 1-2 secunde cu ajutorul unui blender. Se amesteca bine in sensul acelor de ceasornic si se lasa la congelator, timp de 4-6 ore.
Valori nutritionale/portie: 176 de calorii, 16 g grasimi, 2,8 g carbohidrati, 2,6 g proteine.
Unt, cocos si nuci pecan
Ingrediente necesare pentru 6 portii: 3 cani de lapte de cocos neindulcit (la cutie); ½ de cana de frisca lichida; 10 linguri de unt; ½ de cana de mez de nuci pecan; 50 picaturi de stevia lichida; ½ lingurita de guma xantan.
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie, se topeste untul la foc mic, amestecand incontinuu pana cand acesta capata culoarea chihlimbarului.
- Miezul de nuca se pune intr-o punga de plastic si se zdrobeste bine.
- Peste untul topit se adauga frisca, stevia si nucile pecan si se amesteca bine, apoi, folosind un tel, se incorporeaza guma xantan si laptele de nuca de cocos.
- Compozitia rezultata se pune in masina de facut inghetata si se prepara conform instructiunilor producatorului sau se da la congelator, timp de 4-6 ore, amestecand la fiecare 30 de minute in primele 2 ore, pentru a sparge cristalele de gheata.
Valori nutritionale/portie: 355 de calorii, 36 g de grasime, 4,4 g de carbohidrati si 2 g de proteine.
Natalia Talmacec
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024