Retete delicioase pe baza de spanac – savuros si sanatos!
Spanacul este o leguma minunata, cu un continut ridicat de fier, vitaminele C, A, E, B6, potasiu, magneziu si acid folic. Dar dincolo de aceste proprietati de necontestat, spanacul este si foarte delicios. Iata 5 retete simple, usor de pregatit, care iti vor dezvalui gustul fantastic al spanacului. Chiar si cei mai mofturosi vor fi incantati!
17.05.2012
Timp estimat de citire:
2 minute, 59 secundeSupa de pui cu spanac
Ingrediente:
180 g piept de pui
180 g spanac proaspat
4 cesti de supa de pui
2 linguri de sos de soia
2 linguri de ceapa verde, tocata marunt
2 lingurite de zahar
Mod de preparare:
Spala bine de tot frunzele de spanac, dupa care pune-le la oparit intr-o oala cu apa clocotita. Lasa-le aproximativ 7 minute, apoi scoate-le si pune-le in apa rece. Separat, intr-un alt recipient, pune la fiert pieptul de pui taiat cubulete. Cand carnea este fiarta, trebuie adaugata peste supa de pui cu soia si zahar, care au stat la foc mic pana la clocot. Spanacul se paseaza cu ajutorul unui robot de bucatarie, iar pasta se adauga in supa de pe foc. Se mai lasa 5 minute, apoi se presara ceapa verde tocata marunt. Se serveste fierbinte, cu crutoane alaturi!
Budinca de spanac
Ingrediente:
1 kilogram de spanac proaspat
1 ½ ceasca de lapte fierbinte
1 ceasca de branza cheddar, rasa
2 linguri de unt
2 linguri de faina
1 lingurita de sare
un varf de cutit de piper
un varf de cutit de nucsoara
Mod de preparare:
Spala bine, bine frunzele de spanac, dupa care pune-l la fiert cand apa da in clocot. Cand e gata, stoarce-l bine, lasa-l la racit, apoi toaca-l franjuri. Intr-o cratita, la foc mic, pune untul la topit, dupa care adauga faina, amestecand continuu. Toarna si laptele si incorporeaza. Tine amestecul pe foc pana devine un sos cremos. Presara piperul, sarea si nucsoara. Intr-un vas de yena, asaza un pat de spanac, peste care toarna sosul alb. Completeaza totul cu un strat generos de branza cheddar. Da totul la cuptor pentru 15-20 de minute. O reteta simpla, extrem de savuroasa!
Salata de spanac cu gorgonzola
Ingrediente:
300 g spanac proaspat
50 g miez de nuca
80 g branza gorgonzola
30 ml otet balsamic
o lingura cu ulei de masline
sos de soia
piper
crutoane
Mod de preparare:
Intr-o tigaie de teflon, prajeste putin miejii de nuca. Intr-un bol mare, dupa ce l-ai spalat, pune buchetul de spanac proaspat si rasfata-l cu un strop de sos de soia, ulei de masline si piper. Adauga deasupra cubuletele de branza gorgonzola, nuca si crutoanele. La final, rasfata salata cu oteul balsamic pe care, in prelabil, l-ai pus la foc iute si l-ai fiert pana a capatat o consistenta cremoasa.
Spuma de spanac
Ingredinete:
200 g spanac proaspat
100 g smantana
5 albusuri
un catel de usturoi
sare
piper
nucsoara
Mod de preparare:
Opareste frunzele proapete de spanac. Intr-un blender, pune spanacul, smantana, albusurile si usturoiul pisat si mixeaza-le bine de tot, pana obtii o crema aerata, pufoasa. Pune spuma intr-un bol, pe care il vei lasa sa sa odihneasca la frigider pret de doua ore. Serveste spuma de spanac cu felii calde de paine prajita.
Musaca de cartofi cu spanac
Ingrediente:
1 kg cartofi
500 g spanac
125 g porumb dulce
un catel de usturoi
sare
piper
ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbe cartofii bine de tot, apoi paseaza-i ca pentru un piure. Adauga uleiul de masline. Intr-un vas de yena, pune un strat generos de piure. Completeaza apoi cu un strat de spanac, pe care, in prealabil, l-ai oparit, l-ai tocat marunt si l-ai innobilat cu usturoi. Al treilea strat trebuie sa fie de porumb dulce. Continua plasarea cartofilor, spanacului si porumbului pe straturi, iar la final condimenteaza. Pune vasul la cuptor 20 de minute, apoi serveste! E delicios, usor de preparat si ieftin!
Vanessa Stefan
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024