Retete dietetice cu cirese de la Cori Gramescu
Plina de energie si mereu cu zambetul pe buze, Cori Gramescu este una dintre cele mai iubite antrenoare din Bucuresti. Cori este neobosita si se dedica salii de aerobic pe care o conduce, studiaza medicina, calatoreste foarte mult si, una peste alta, gateste in fiecare zi! Cum reuseste?! Iti dai seama imediat din interviul pe care ni l-a acordat ca stilul de viata sanatos ii da energie, iar, la sfarsit, poti incerca si tu una dintre retetele cu cirese pe care ni le-a oferit Cori.
28.06.2013
Timp estimat de citire:
3 minute, 25 secundeSlab sau Gras: Stiu ca esti pasionata de gatitul sanatos, dar stiu si ca, uneori, retetele foarte sanatoase par mai complicate decat cele cu care ne-am obisnuit de mici. Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru gatitul de preparate sanatoase?
Cori Gramescu: Sincer, din nevoie. Cand am inceput sa fiu mai atenta la felul in care mananc, mi-am dat seama ca cel mai sigur si mai sanatos este sa iti gatesti singur. Deci, din nevoie a devenit pasiune. Pe masura ce incercam si citeam tot felul de retete, deveneam tot mai interesata de gatit. Si acum imi place, ma relaxeaza si stiu ca imi si face bine.
Slab sau Gras: Iti faci timp sa gatesti in fiecare zi?
Cori: Da, gatesc zilnic, dar nu preparate foarte elaborate, din pricina lipsei de timp.
Slab sau Gras: Care este meniul tau intr-o zi obisnuita?
Cori: Incep ziua cu o cafea mare cu lapte rece. Desi nu e bine, nu pot sa mananc dimineata prea mult, asa ca adesea iau in masina un iaurt si niste nuci sau sticksuri cu fibre. Pe la 11 iau o gustare de nuci crude, la pranz mananc fie o supa si o salata sau o friptura cu multe legume, iar seara ceva mai usor, cum ar fi o salata mare cu putina carne sau lactate. Regula numarul 1: legume la fiecare masa, in cantitate tripla fata de carne.
Slab sau Gras: Ce iti place sa mananci atunci cand vrei sa te rasfeti?
Cori: Ribeye de vita black angus si branzeturi grase frantuzesti cu chutney.
Slab sau Gras: Unde ai gustat cea mai buna mancare de pana acum?
Cori: La Satyricon in Bucuresti, la mine acasa, in Provence si la Geneva.
Slab sau Gras: Ti se intampla vreodata sa mananci din alimentele “nepermise” intr-o dieta sanatoasa?
Cori: Da, normal. Doar sunt om si eu, nu? Cheia este sa nu te lasi dus de val. Ok, gusti ceva daca nu mai poti de pofta, dar intre a gusta o felie de ceva si a gusta o tava de prajituri e o diferenta.
Slab sau Gras: Ce ai recomanda unei persoane care vrea sa slabeasca si sa nu se mai ingrase niciodata?
Cori: Sa tina dieta toata viata. Si prin dieta ma refer la un stil de viata sanatos, care include alimente cat mai naturale, sport si odihna. Pare greu de realizat, dar merita!
Frozen yogurt cu cirese
Ingrediente pentru 2 portii:
200 g de cirese proaspete
400 g de iaurt grecesc cu 2% grasime
O lingurita de smantana dulce
Menta proaspata
Preparare: Se spala ciresele proaspete, se scot samburii si se strivesc, apoi se amesteca cu iaurtul si se baga la congelator. Se serveste cu menta proaspata si o lingurita de smantana dulce.
Granita de cirese
Ingrediente: O cana cu apa
¼ cana de zahar sau indulcitor
O cana cu gheata
O portocala mare, zemoasa
O cana de cirese negre, congelate sau proaspete
Un pahar de vin rosu, demidulce
Preparare: Se pune apa la fiert, impreuna cu zaharul. Dupa ce da o data in clocot, se amesteca cu portocala, cuburile de gheata si ciresele si se baga in blender. Apoi, compozitia obtinuta se pune la congelator timp de 8 ore. Vinul se foloseste pe post de topping.
Cocktail non-alcoolic cu menta si cirese (pentru 4 persoane)
Ingrediente:
O cana de cirese
¼ cana de menta proaspata
8 lingurite de zahar / indulcitor
¼ cana de suc de lime
3 cani de apa minerala
Preparare: Se impart la 4 pahare toate ingredientele si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Peste, se adauga sucul de lime, gheata si apa minerala. Se decoreaza cu cate 2 frunze de menta.
Interviu: Raluca Baciu
Foto: arhiva proprie Cori Gramescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024