Rețete dietetice cu ciuperci
Ciupercile sunt o sursă excelentă de vitamina D, fosfor, potasiu, cupru, seleniu și magneziu, iar numărul de calorii pe care le conțin este mic, de aceea le poți include fără griji în dieta ta. Inspiră-te din aceste rețete dietetice!
11.12.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 27 secundePe piață se găsesc numeroase tipuri de ciuperci, iar cele mai populare sunt cele de cultură. Acestea sunt ușor de pregătit și au un gust apreciat, așa că le poți servi și copiilor. În plus, ciupercile au o mulțime de vitamine, minerale și fibre alimentare ce îți vor hrăni organismul în mod optim și în sezonul rece. Caloriile nu trebuie să-ți dea bătăi de cap, pentru că o cană de ciuperci (70g) are doar 15 calorii!
Rețetă dietetică de ciuperci umplute cu brânză
Ciupercile umplute sunt un aperitiv gustos, iar, calde, fac deliciul oricărei mese, fie ea și festivă. Le poți consuma și ca fel principal, alături de o salată de crudități.
Calorii/porție: 87
Ingrediente:
- 14 ciuperci champignon;
- Două linguri de brânză dietetică;
- Un cățel de usturoi tocat;
- Două linguri de busuioc;
- O linguriță de ulei de măsline;
- Sare și piper, după gust.
Preparare: Curăță ciupercile de pieliță, spală-le cu apă rece, în timp ce cuptorul se preincalzeste. Într-un bol, amestecă restul de ingrediente, în afară de uleiul de măsline. Îndepărtează codițele ciupercilor, taie-le cubulețe mici și amestecă-le în compoziție. Așează ciupercile pe o tavă unsă în prealabil cu ulei de măsline, umple-le cu compoziția de brânză și dă-le la cuptor până se rumenesc (20-25 de minute).
Supă-cremă dietetică de ciuperci
Supele-cremă sunt alegerea ideală pentru zilele friguroase, în care tot ce îți dorești seara, când ajungi acasă, este să te relaxezi și să mănânci ceva cald. Hrănitoare și delicioasă, supa-crema de ciuperci poate fi pregătită și într-un mod dietetic, după rețeta propusă de noi.
Calorii/porție: 62
Ingrediente:
- 250 g de ciuperci proaspete, tăiate felii;
- 2 morcovi;
- 1 ceapă mică;
- o lingură de unt;
- sare după gust.
Preparare: Topește untul într-o olicioară și pune feliile de ciuperci la sotat, timp de 3 minute. Adaugă apoi morcovii și ceapa mărunțite. Toarnă apoi apă cât să acopere legumele și pune-le la fiert până scade apa. Scurge trei sferturi din apă și pune restul în blender. Mixează-le până obții o supă de consistența dorită, adaugă sare după gust și servește-o caldă sau răcită cu puțin iaurt.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024