Retete dietetice cu peste – include-le in regimul tau de slabit!
Pestele este un aliment foarte sanatos, ce predomina in dieta mediteraneana, desemnata recent ca fiind cea mai sanatoasa. Asa ca include si tu in meniul tau saptamânal retete pe baza de peste – noi suntem aici sa te inspiram!
25.11.2016
Timp estimat de citire:
2 minute, 7 secundePestele ar trebui sa fie consumat de cel putin doua ori pe saptamana, spun cercetarile de specialitate. Acesta, alaturi de celelalte fructe de mare, contine deja faimosii acizi grasi Omega-3, dar si alte minerale si vitamine rar intalnite in alte alimente, cum ar fi vitamina D sau seleniul. Este dovedit stiintific faptul ca includerea pestelui in dieta ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Aceste retete sunt usoare, au putine calorii si astfel pot fi introduse cu usurinta si intr-un program de slabit.
Pastrav cu sos de portocale
Ingrediente:
- 4 fileuri de pastrav
- ½ cana de suc proaspat de portocale
- 1 catel de usturoi
- Un varf de cutit de fulgi de chili
- O lingura de ulei de masline extravirgin
- O lingura de suc de lamâie
- 4 felii de portocala
Preparare: intr-o tigaie incapatoare, pune sucul de portocale, fulgii de chili si uleiul de masline. Când s-au incins, adauga fileurile de pastrav si presara deasupra condimentele. Pune capacul si lasa pestele timp de maximum 15 minute. Daca este nevoie, mai adauga suc de portocale. Scoate fileurile, toarna deasupra sosul din tigaie si garniseste cu felii de portocala.
Salau la cuptor cu sos de lamaie si iaurt
Ingrediente:
- Un salau intreg de aproximativ 500 g
- Sare, piper
- O jumatate de lingurita de ulei de masline extravirgin
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- 4 linguri de iaurt
Preparare: pestele se curata si se spala foarte bine, apoi se asaza in tava de yena, se condimenteaza si se stropeste cu câteva picaturi de ulei de masline. Se da la cuptor pana cand pielea de deasupra este rumena (aproximativ 30 de minute). Separat, se pregateste un sos dietetic din ulei de masline, sucul de lamaie si iaurt. Se serveste imediat, alaturi de legume sotate sau preparate la aburi.
Calcan la gratar aromat cu usturoi
Ingrediente:
- O jumatate de calcan
- Sare
- 2 catei de usturoi
- Ulei de masline extravirgin
Preparare: pestele se curata si se spala bine. Se incinge bine gratarul, pestele se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, apoi se pune pe gratar, la foc mic. Calcanul se verifica cu o furculita – pielea din interior trebuie sa devina alba si foarte frageda. Se scoate de pe gratar si se serveste imediat – este gustos si ca atare, dar ii puteti adauga usturoi pisat amestecat cu câteva picaturi de ulei de masline sau iaurt.
Roxana Mateescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024