Retete dietetice si rapide de dovlecel scazut
Retetele de dovlecel scazut sunt usor de preparat si te pot scoate din impas ori de cate ori nu mai stii ce sa gatesti rapid si sanatos. Mai mult, acestea sunt o alegere excelenta de diversificare a meniului atunci cand tii o cura de slabire. Si asta pentru ca dovleceii sunt aliment cu un continut scazut de calorii.
19.12.2016
Timp estimat de citire:
2 minute, 28 secundeRetetele de dovlecel scazut trebuie sa se regaseasca pe lista scurta a optiunilor culinare atunci cand vrei sa scapi de rotunjimile nedorite. Dovleceii sunt unul dintre acele alimente pe al caror ajutor te poti baza in astfel de situatii, intrucat, pe langa faptul ca au putine calorii – aproximativ 13 kcal/ 100 g, sunt o sursa generoasa de potasiu si fibre, care inlesnesc procesul de pierdere in greutate. Asadar, ia-ti carnetelul cu retete si noteaza. Ti-am pregatit doua retete delicioase de dovlecel scazut.
Dovlecel scazut cu ardei si rosii
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente necesare pentru 6 portii: 6-8 dovlecei de marime medie, aproximativ 1 kg; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras verde sau galben; 2 rosii medii; usturoi (dupa gust); arpagic; patrunjel; tarhon; ulei de masline; sare si piper.
Mod de preparare:
- Se spala dovleceii si se dau pe razatoare, cu tot cu coaja.
- Ardeii se spala, se curata de seminte si se taie fideluta.
- Intr-o tigaie, se pune o lingura de ulei de masline si se adauga dovleceii si ardeii, se amesteca bine si se lasa la inabusit, la foc mic. Cand prepartul este aproape gata, se adauga rosiile taiate felii si se mai lasa pe foc timp de 5 minute.
- La final, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si ierburile aromatice tocate fin, se amesteca usor si se lasa cu capac alte cateva minute pe foc.
Nota: preparatul se serveste cald sau rece cu paine integrala sau de secara prajita. Se poate acompania cu un vin rose.
Meli-melo: dovlecel scazut cu mango
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente necesare pentru 4 portii: 4 dovlecei de marime medie; 2 mango, care sa nu fie exagerat de moi; 1 ceapa alba; ulei de masline, sare, piper, nucsoara.
Mod de preparare:
- Se spala dovleceii si se taie in cubulete, fara a li se indeparta coaja. Cubuletele se presara cu sare si se amesteca.
- Se spala fructele de mango, se curata de coaja si se taie cubulete, la fel ca si dovleceii si se dau la frigider, ca sa nu se inmoaie prea tare.
- Se curata ceapa si se taie marunt.
- Pune pe foc o tigaie cu o lingura de ulei de masline si caleste ceapa pana cand prinde o nuanta aurie, adauga apoi dovleceii si lasa-i sa rumeneasca putin, dupa care adauga si cubuletele de mango. Pune capacul si lasa totul la inabusit timp de 5-7 minute. Condimenteaza cu sare, piper si, eventual, un pic de nucsoara.
Nota: 100% dietetic, acest fel de mancare iti ofera ocazia sa vezi dovleceii cu alti ochi, ei capatand o noua savoare alaturi de gustul inconfundabil al bucatilor de mango cald.
Sa ai pofta buna si silueta pe care o visezi!
Natalia Talmacec
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024