Retete dulci-acrisoare cu visine
Delicioase, pline de vitamine si inconfundabile ca gust, visinele au un loc binemeritat in bucataria noastra, pe toata perioada verii. Sunt bune si consumate ca atare, si in diferite combinatii, care mai de care mai inedite. Noi te invatam sa te bucuri de gustul visinelor in cateva moduri noi!
07.07.2014
Timp estimat de citire:
2 minute, 47 secundeInvata cum sa folosesti visinele pentru a adauga un plus de savoare retetelor culinare!
Sos dulce-iute pentru friptura la gratar
Pregatesti o iesire la gratar? Condimenteaza friptura de porc sau de vita cu un sos cu adevarat special, pe baza de visine, ce iti va surprinde invitatii!
Ingrediente:
- 350 g de visine
- 3 linguri de ceapa rosie de apa taiata foarte marunt
- 1 ardei iute mare, maruntit
- 1 lingura de miere
- Sucul de la o jumatate de lime
- O mana de patrunjel proaspat, tocat
- Un varf de cutit de sare de mare
Preparare: scoate samburii visinelor, taie-le bucati mici si amesteca-le cu mierea intr-un bol. Adauga restul ingredientelor, amesteca si lasa sosul sa stea la temperatura camerei cel putin 30 de minute inainte de a-l servi.
Cupa cu visine, ricotta si migdale
Daca iti este pofta de ceva dulce, insa canicula te impiedica sa petreci prea mult timp in bucatarie, incearca acest desert usor!
Ingrediente:
- 200 g de visine fara samburi
- O lingurita de indulcitor sau o lingura de zahar brun
- 4 linguri de branza ricotta
- 2 linguri de migdale prajite, taiate marunt
Preparare: pune visinele intr-o oala mica, stropite cu putina apa si indulcitor si lasa-le sa se inmoaie putin. Cand s-au incalzit, imparte visinele in doua cupe si acopera-le cu ricotta si migdale maruntite.
Salata cu branza de capra si dressing de visine
Vara este anotimpul salatelor, asa ca, daca vrei sa nu te plictisesti de ele, trebuie sa fii inventiv si sa le faci mai speciale! Incearca aceasta reteta ce-ti lasa gura apa!
Ingrediente:
- Un bol mare cu salata verde, spalata si taiata
- Un grapefruit mare, decojit si taiat
- O felie (30 g) de branza de capra
- 1 cana de migdale prajite usor
- 1 cana de visine fara samburi
- Doua linguri de miere
- Doua linguri de otet balsamic
- Sare, piper
Preparare: pune visinele, miere si otetul intr-o tigaie mica si lasa-le sa fiarba timp de 15 minute, apoi strecoara-le si pune sosul la rece pana se raceste complet. Pune salata, branza de capra, visinele (fara sos), bucatelele de grapefruit si migdalele pe farfurie, presara sare si piper dupa gust, apoi stropeste cu una, doua linguri de sos de visine.
Piept de rata cu visine si cimbru proaspat
Daca vrei sa pregatesti ceva mai special pentru un pranz in familie, rasfata-i pe cei dragi cu acest preparat dulce-acrisor!
Ingrediente:
- 4 bucati de piept de rata
- 2 cepe rosii de apa, taiate marunt
- 4 fire de cimbru proaspat
- 1 cana de visine fara samburi
- 4 caise proaspete, taiate in sferturi
- ½ cana de supa de pui
- 2 linguri de nectar de caise
- 2 linguri de vin rosu
Preparare: spala si usuca pieptul de rata cu un servetel, apoi cresteaza-l usor cu un cutit. Presara pe ambele parti cu sare si piper, apoi pune pieptul intr-o tigaie incinsa, fara ulei, timp de 10 minute. Intoarce pieptul, pune cimbrul si da la cuptor timp de inca 10 minute. Scoate pieptul din tigaie, pune-l separat si adauga in tigaie restul ingredientelor, pe care le lasi pe foc mediu pana cand sosul este redus la jumatate. Taie pieptul de rata felii, aranjeaza-l pe farfurie si garniseste-l cu sosul de visine si caise.
Raluca Baciu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024