Rețete dulci de brioșe dietetice
Când iarna își întră în drepturi și ți se face din ce în ce mai des poftă de o brioșă pufoasă și aromată, cedează din când în când ispitei și răsfață-te cu ceva dulce și dietetic. Brioșele sunt dulciuri grozave pentru copii, studenți, bunici și părinți deopotrivă, iar variantele lor de dietă au toate șansele să îți încânte papilele gustative!
28.11.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 25 secundeCea mai mare provocare pentru persoanele cu un „dinte dulce” este să urmeze o dietă și să slăbească pe termen lung, pentru că apetitul pentru dulciuri este, să recunoaștem, una dintre cele mai greu de controlat pofte. Însă, cum nimic nu este imposibil, poți degusta o dată, de două ori pe săptămână o prăjitură dietetică și să continui să slăbești.
Descoperă două rețete de brioșe dietetice pe care merită să le pregătești atunci când ai poftă de dulce. Nu vei avea sentimente de vinovăție, cu aceste rețete simple de brioșe cu puține calorii!
Brioșe dietetice cu stafide
Ingrediente:
- 5 linguri de îndulcitor;
- 1 linguriță de praf de copt;
- O jumătate de cană de iaurt degresat;
- 100 g de făină integrală;
- O jumătate de cană de lapte degresat;
- O lingură de margarină dietetică;
- O cănuță de stafide.
Preparare: Preîncălzește cuptorul la 240 de grade, însă, înainte de a pune brioșele la cuptor, asigură-te că ai setat flacăra la nivel mic. Amestecă toate ingredientele într-un bol și mixează-le până când obții o compoziție omogenă, apoi adaugă și stafidele. Pregătește tava pentru brioșe și umple fiecare formă pe jumătate, apoi dă la cuptor până se rumenesc (aproximativ 15-20 de minute). Poți verifica dacă s-au copt cu ajutorul unei scobitori.
Brioșe cu cereale și ciocolată
Ingrediente:
- 100 g fulgi de cereale;
- 100 g făină integrală;
- 100 ml de lapte degresat;
- 3 ouă;
- Un măr dat pe răzătoare;
- O lingură de praf de copt;
- O lingură de scorțișoară;
- 2 linguri de cacao;
- 6 linguri de îndulcitor.
Preparare: Lasă fulgii de cereale la înmuiat timp de 30 de minute. Dacă îi preferi mai mici, poți măcina fulgii înainte de a-i pune la înmuiat. Preîncălzește cuptorul, în timp ce bați ouăle spumă și amesteci toate ingredientele. Toarnă compoziția în forme de brioșe și pune-le la cuptor până când formează o crustă, adică aproximativ 20-25 de minute. Lasă-le la răcit timp de o oră și scoate-le din forme sau servește-le ca atare.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024